ZG Vremeplov: Dvostruka kruna novog Montinga…

Nakon naslova pobjednica Kupa Liliane Ronchetti 1980.godine Stjepan Sobočan je vodio košarkašice Montinga još u slijedećoj sezoni 1980/81 kada su na tri fronta stigle do drugog mjesta. U novom finalu Kupa Liliane Ronchetti zagrepčanke su zaustavljene od Spartaka iz Moskve, a u dva domaća nastjecanja prvenstvu i Kupu Jugoslavije bolja je bila Crvena Zvezda.

U završnici te sezone klupu Montinga nakon Sobočana preuzima pokojni Većeslav Kavedžija. Zagrapčanke su ostale bez Marije Jajac koja se vratila u Šibenik i Marijane Bušljete koja je nakon sedam godina napustila ZG košarku i otišla u Italiju. Nakon punih 15 godina naslov prvaka države je stigao u Zagreb, a Monting je prekinuo šestogodišnju dominaciju C.Zvezde i prvenstvo završio ispred Voždovca (Beograd) upisavši samo tri poraza u 22 utakmice. Uz to Zelene su dohvatile i Kup priredivši jedno malo iznenađenje s obzirom na činjenicu da je ekipa doživjela značajne promjene.

Zagrepčanke su 1982.godine do dvostruke krune nosile: Sanja Ožegović, Jasna Prstec, Nina Pučar, Mira Bjedov, Ines Vedriš, Nevenka Knez, Jasna Pepeunik, Renata Raičević, Marina Mučalo, Slavica Markesina Horvat, Sonja Butula, Marija Uzelac, Paula Bobanović, Sanja Milinković.