DRUGU SEZONU U REGIONALNOJ LIGI... ZELENE ŽELE KORAK VIŠE

FOTO: www.zenska-kosarka.com

Za novu sezonu spremaju se košarkašice Trešnjevke 2009 koje su prošle sezone osvojile peto mjesto u A 1 ligi, te se isprofilirale kao druga najbolja ekipa u Zagrebu.

Trener Dean Nemec nakon ljeta koje je proveo kao izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske pripremni period koristi kako bi posložio ekipu za početak sezone, a to neće biti nimalo lako s obzirom da je sastav doživio znatne promjene.

Napustile su nas Iva Slonjšak i Andrea Marić koje su postale članice Atlete Celje, a pristiglo nam je pet igračica. Tu je Emanuela Salopek koja je prošle sezone igrala u Francuskoj, Maja Krajačić koja se vratila košarci nakon studija u SAD, Lana Pačkovski iz Pule, Nika Sarjanović iz Zagreba i kadetkinja Anđela Katavić iz Splita. U svakom slučaju ovaj period priprema koristimo najviše u individualnom radu s igračicama s obzirom da nemamo balans unutar ekipe. Mlađe igračice su imale reprezentativno ljeto, a starije nisu imale kontinuitet rada. Na ruku nam ide činjenica da je prvenstvo pomaknuto za sedam dana kasnije što će nam pomoći u što boljoj pripremi”…ističe Nemec na početku razgovora naglasivši da je ekipa iskusnija u odnosu na prošlu sezonu ” Sada imamo praktički osam seniorskih igračica, a ostale su juniorske i kadetske reprezentativke. Tu su još od iskusnijih igračica Plavljanin, Stojisavljević, Kelava i Škara. Na putu oporavka od ozljede je i Klaudija Dobroslavić. U svakom slučaju želja nam je da budemo bolji u odnosu na prošlu sezonu”.

Zelene će sezonu otvoriti u regionalnoj ligi gdje će nastupiti drugu godinu zaredom, a 8. listopada odlaze u godte Čeliku u Zenici (BiH).Ostale suparnice u ligi će im biti Budućnost, Kvarner Rijeka i Atlete Celje.

Domaće prvenstvo starta 17. listopada kada će Trešnjevka 2009 ugostiti Šibenik, a na temu domaće lige Nemec kaže ” I ove sezone realno su Medveščak i Kvarner dvije ponajbolje ekipe, a tu bih još izdvojio Ragusu i Zadar, te nas koji želimo ući u tu završnicu. Nažalost liga je iz godine u godinu slabija, i klubovi koji rade s mladim igračicama imaju perspektivu. Vidimo i sami što se dogodilo klubovima koji su samo kupovali igračice”.

Zagrebačka košarka bi ove godine opet mogla imati dva kluba u završnici prvenstva i Kupa Ružice Meglaj Rimac, a za kraj nam je trener Trešnjevke 2009 kazao bitne činjenice za žensku košarku u Zagrebu ” Mi imamo sedam klubova u Zagrebu, i jedino što nam ostaje je rad s mladim igračicama. Nama je sreća da je Zagreb glavni grad Hrvatske sa svim jakim činjenicama, a tu bi prije svega izdvojio fakultete zbog kojih veliki broj igračica iz drugih gradova dolazi na studiranje. Imamo i najbolje organizirano natjecanje za mlađe kategorije s najvećim brojem utakmica, i to je ono što nam mora biti garancija boljeg rada i uspjeha”..zaključio je Nemec koji može biti ponosan na činjenicu da su se prošle sezone naslovom prvaka Hrvatske okitile juniorke i selekcija U12.