Medveščak u subotu protiv Zadra... Vojtulek ”Naša prednost protiv Zadra je na vanjskim pozicijama”…

foto: FB Regional Express

Nakon osvojenog Kupa Ružice Meglaj Rimac protekli vikend u Puli košarkašice Medveščaka se vraćaju na domaće prvenstvo u kojem slijedi polufinale doigravanja. U subotu će na Pašćenici od 17.30 ugostiti Zadar u seriji na dvije dobivene utakmice.

Najbolja igračica finalne utakmice Kupa protiv Šibenika Ana Vojtulek podijelila je s nama razmišljanja uoči završnice sezone, a za početak smo je zamolili kratak osvrt na događanja u Puli ”Naravno da smo sretne i zadovoljne s novim naslovom, a moja igra je produket igre cijele ekipe i najvažniji je konačni rezultat”..kaže Ana koja nije htjela isticati svoj veliki doprinos u finalu kada je ubacila 28 poena i imala 16 skokova.

Zadar je u prvenstvu prije dva tjedna slavio u Zadru, ali ta utakmica po Medveščak nije imala veći rezultatski značaj ”Trener je dao priliku svim curama, a svi zajedno nismo bili na razini kakvoj možemo biti. Mislim da ta utakmica nije realni pokazatelj ovih ekipa i da će ova subotnja utakmica pokazati tko je tko. Naravno da sve ekipe koju dođu u doigravanje žele otići do kraja, pa tako i Zadar koji ima veliku kvalitetu pod košem gdje dominira Ana Vrsaljko koja ima veliki broj utakmica iza sebe. Naša prednost bi trebala biti na vanjskim pozicijama gdje bi trebale dominirati i nametnuti ritam koji nama odgovara. Vjerujemo u pobjedu, a nadamo se da bi finale mogli izboriti kroz dvije utakmice”.

Medveščak u završnicu sezone ulazi sa prilično suženim rosterom zbog problema s ozljedama, a jedan od problema koji trener Braslav Turić pokušava rješiti je opuštanje i serija suparnika nakon velike prednosti Medveščaka ”Uvijek dobro krenemo u utakmicu i onda nam se dogodi ta blokada gdje nam se suparnice vraćaju u utakmicu. Kao da pomislimo da je utakmica završena, a one dobiju dodatni motiv i dovedu utakmicu u neizvjesnost. Činjenica je da imamo mali fond igračica ozljedama Majstorović i Mrdalj, ali vjerujemo da ovu završnicu možemo odraditi na pravi način i još jednom osvojiti naslov prvakinja. Atmosfera u ekipi je odlična i svi jedva čekamo završnicu prvenstva”.