Dojučerašnji trener Medveščaka... Turić ”Posljednji i najdraži naslov posvećujem svojoj Marti”…

Braslav Turić nakon osam provedenih sezona na klupi košarkašica Medveščaka i 11 osvojenih trofeja napušta klupu Medekica na koju je sjeo u rujnu 2011.godine. Ovaj razgovor smo iskoristili kao malo prisjećanje kroz period kojeg su obilježili veliki uspjesi kluba ” Rastajemo se klub i ja što se tiče seniorske ekipe. Predsjednik kluba Milan Perić mi je rekao da neću više biti trener seniorske ekipe za slijedeću sezonu, a da li ću ostati u klubu i raditi nešto s mlađim kategorijama tek moram odlučiti. Kroz razgovor ostaje vidjeti hoće li naša suradnja i dalje potrajati. Mislim da smo u ovom periodu napravili sjajan rezultat”…kaže Turić na početku razgovora. Kada se prisjeti svih osvojenih trofeja čini se da je ovaj posljednji nekako najupečatljiviji ”Prvi trofej kada smo pobjedili Novi Zagreb je prvi i možda na prvom mjestu, ali ovaj posljednji se posebno urezao s obzirom da smo na početku sezone mislili da ćemo biti daleko od njega, ali smo se tijekom sezone uigrali. Igračice su pokazale karakter i kada treba napraviti nešto pozitivno u svim smjerovima su radile. Zajedno su slavile i izlazile van te kao ekipa mi se urezala pod kožu što se kaže i tako možda preuzele primat u odabiru posebnih naslova”.

Svaki naslov je nekome posvećivao, a ovaj posljednji svojoj kćeri Marti ”Počela je trenirati košarku i ovaj naslov bi njoj posvetio”.

Zanimljivo da je Turić u žensku košarku pristigao kao trener muške košarke ”Istina do preuzimanja klupe Medveščaka nisam ni pratio žensku košarku. Međutim brzo sam uspio povezati konce i gledao druge ekipe i razgovarao. Dobio sam prave informacije i vidio kako bi to trebalo izgledati. Moje prve dvije sezone u Medveščaku smo bili četvrti, a kasnije su krenuli ovi sjajni rezultati. Tu bi dodao i finale Regionalne lige 2016.godine što je jedan sjajan rezultat”.

Iz sezone u sezonu Medveščak je ostajao bez neke od ključnih igračica ali su trofeji stizali na Velesajam ” Mislim da ima desetak igračica koje su otišle iz našeg kluba i sada igraju po Europi, odnosno participiraju u ekipama Italije, Španjolske, Mađarske. Mnoge od njih stigle su i do seniorske reprezentacije posebno u mom mandatu izbornika, ali to nije bio razlog što sam ja bio trener Medveščaka već što su one već tada pokazivale kvalitetu da mogu igrati u reprezentaciji.”

Broj trofeja koje je Turić ostvario na klupi Medveščaka svrstava ga u jednog od najuspješnijih trenera u povijesti ”Ponosan sam na taj rezultat. Sigurno da je veliki razlog toga što su moje igračice izvršavale zadatke koje smo postavljali bez pogovora i vjerovale u moj sustav. Nadam se da ću i budućnosti uspijeti raditi dobre stvari u ženskoj košarci”…dodaje Turić koji se ostvrnuo na stanje u ženskoj košarci ” Nažalost stanje je sve lošije i taj gospodarski dio gdje nije rješen zakon o financiranju sporta nije na nivou na kojem bi trebao biti i to se posebno odražava na ženski sport. Svaka igračica koja ima i najmanju šansu ode u inozemstvo i mi smo sve siromašniji i nadam se da će se taj trend zaustaviti jednog dana. U ovom trenutku nam budućnost nije svijetla, ali moramo vjerovati da će biti bolje”.