Trener Medveščaka nakon još jedne duple krune... Turić ” Medveščak na vrhu je uvijek moja želja”…

Petim uzastopnim naslovom košarkašice Medveščaka u četvrtak su okončale još jednu uspješnu sezonu. Tvorac na klupi Medekica s potpisom svih naslova je Braslav Turić koji iz godine u godinu unatoč odlascima ponajboljih igračica uspijeva složiti ekipu koja je i ove sezone izgubila tek jednu utakmicu, i to jesenas 4. studenog kada je Trešnjevka 2009 slavila na Pešćenici 73:71 ” Ako se može reći da je poraz dobro došao onda je taj stvarno dobro došao. Tada je Trešnjevka bila na vrhuncu forme, a mi ako nismo maksimalni u obrani i napadu teško možemo parirati njihovoj agresivnosti i energiji koju imaju. Trešnjevka je tada uz pobjede u našoj ligi pobjeđivala klubove iz WABA lige koji su ozbiljno uređeni klubovi. Nas je taj poraz razbudio i pokazao nam da sezona neće ići tako lako”…kaže Turić na početku razgovora analizirajući finalnu seriju ” Oni su u odnosu na nas imali tri tjedna odmora i pripreme, a mi smo imali završnicu Kupa i zaostalu utakmicu. Trešnjevka je ozbiljna ekipa i sigurno da ne bi bili drugi na tablici da to nisu. Bez obzira što su to juniorke one su stasale i igrale jednu dobru košarku. Znali smo da ćemo u ovakvoj suženoj rotaciji teško pobjeđivati uvjerljivo kako smo to činili prethodne sezone. Teško nam je bilo igrati presing koji je bio naš forte u prijašnjim sezonama i prilagodili smo se više tome da kvalitetu igre u obrani podignemo kroz igru pet na pet. Nešto lakša nam je bila prva utakmica, a ova druga i treća su tražile od nas da damo svoj maksimum”

Medveščak je na putu do obrane naslova kroz doigravanje uz Trešnjevku morao slaviti i protiv Splita ”Uz ove dvije posljednje utakmice u finalu te dvije utakmice protiv Splita su nam bile najteže u sezoni. U prvoj utakmici su nas dosta namučili, a u drugoj u Splitu smo unatoč +32 u trećoj četvrtini pobjedu morali spašavati u samoj završnici”

Ova sezona ostaje zapamćena i po tome što je Medveščak s ”najkraćom” klupom uspio stići do naslova ” Prijašnjih sezona nije nam se događalo da izgubimo dvije igračice iz prvih šest ili sedam zbog ozljede. To su ove sezone bile Vojtulek i Petrak. Posebno nam je teško bilo bez Ane Petrak na poziciji organizatora igre, pa smo tu morali vraćati Lanu Tepeš koja se također vratila nakon ozljede. Većinom nam je jedna igračica imala ozljedu tokom sezone, a ove su to bile dvije. Sigurno da nam je to bila otežavajuća okolnost s obzirom da smo paralelno igrali WABA ligu gdje nas je jedna pobjeda dijelila do završnog turnira. Osvojili smo suvereno i Kup Ružice Meglaj Rimac i naravno moram čestitati igračicama što su uspijele izdražati prilično napornu sezonu u kojoj smo imali puno putovanja i jakih utakmica posebno u WABA ligi”.

foto: Basketball.hr

Uvijek ostaje pitanje motiva jer nakon četiri naslova nije bilo lako motivirati ekipu za novu upsješnu sezonu  ”Dodatni motiv svake sezone nam je taj što nam odu dvije najbolje igračice, a mi uspijemo ostati na vrhu. U posljednje četiri sezone otišlo nam je sedam igračica od kojih većina igra u inozemstvu, a neke su završile igrački karijeru i to nas uvijek motivira da radimo dalje i sezonu okrunimo trofejima. Drugi motiv je bio želja da uzmemo peti uzastopni naslov jer to još nitko nije napravio u Hrvatskoj.”

Medveščak će još jednu uspješnu sezonu proslaviti u subotu navečer u svom Paviljonu 25, Zagrebačkog velesajma kada se očekuje velika fešta, a na kraju razgovora upitali smo Turića hoće li i slijedeće sezone povesti Medekice prema novom naslovu ” Ja volim reći da ćemo najprije malo proslaviti ovaj naslov i onda sjesti s predsjednikom i vidjeti planove za iduću sezonu. Ukoliko želje kluba i dalju budu išle prema vrhu i obrani naslova ja sam uvijek zainteresiran. Sada je realno da nas napuste Todorić i Bura, pa ostaje vidjeti u kojem će sastavu Medveščak zaigrati slijedeće sezone”…zaključio je razgovor Turić i novi naslov posvetio svojoj obitelji.