Trener Medveščaka uoči susreta BTravel lige protiv Budućnosti Bemax.... Turić ”Budućnost otvara pogled prema završnici”…

foto: Basketball.hr

Košarkašice Medveščaka unatoč problemima s ozljedama (Vojtulek, Petrak) u posljednjih mjesec dana nižu pobjede što se posebno odnosi na BTravel ligu gdje su nadigrali Trešnjevku 2009, Beroe i C.Zvezdu koju je ekipa Braslava Turića svladala 72:58 ”Odigrali smo zaista odličnu obranu. Zvezda je bila favorit u toj utakmici i ekipa koja jeko puno trči, a mi smo uz raspoložene Borović i Todorić, te ostali dio ekipe napravili prednost koja nije došla u pitanje do kraja utakmice. Imamo lijepi niz iako smo još prilično daleko od mogućnosti da se borimo za prva četiri mjesta”…kaže trener Turić uoči dolaska Budućnosti Bemax u srijedu (18.30) na Pešćenici ” Ukoliko želimo još razmišljati u mogućnosti da se plasiramo na završni turnir mi ovu utakmicu moramo dobiti. Međutim radi se o odličnoj ekipi koju predvode Babić, Kapor, Topuzović i koja nas je u završnici utakmice svladala u Podgorici. Sigurno da nas čeka teška utakmica u kojoj ćemo pokušati biti na tragu igre kao što smo prikazali protiv Zvezde”.

Naporan ritam je pred Medekicama koje već u subotu očekuje gostovanje kod Trešnjevke 2009, a slijedeće srijede i u Beogradu kod C.Zvezde ” U ovom trenutku razmišljamo samo o Budućnosti. Znamo da nas u subotu očekuje gradski derbi protiv Trešnjevke 2009 u utakmici koja praktički odlučuje o prvom mjestu uoči doigravanja. Trešnjevka je u rezultatskoj krizi, ali to sigurno neće ništa značiti u subotu. Mi se i za tu utakmicu kroz četvrtak i petak moramo maksimalno pripremiti. Sigurno je da mi u utakmici protiv Budućnosti nećemo kalkulirati zbog te utakmice već eventualno kroz tijek utakmice ukoliko Budućnost bude dominantna tražiti mogućnost da smanjimo minutažu nekim igračicama”..dodaje Turić koji je morao drugačije posložiti ”kockice” nakon posljednje ozljede u vidu Ane Vojtulek ”Sada Marta Nimac kreće u petorci i ona je dobila veću minutažu. Imamo i Mariju Radoš koja također može odigrati na poziciji četiri, a tu su nam opcije s Burom i Uzelac na pozicijama četiri i pet”

BTRAVEL LIGA:

  1. Celje   8/2
  2. Budućnost   6/4
  3. C.Zvezda      6/4
  4. Montana       6/4
  5. Medveščak    4/6
  6. Partizan         4/6
  7. Beroe              3/7
  8. Trešnjevka 2009   3/7