ŽENSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA PRED DVA SUSRETA ODLUKE... TIKVIĆ ” VJERUJEMO U EUROBASKET”…

Ženska košarkaška reprezentacija priprema se u Zagrebu za nadolazeća dva susreta kvalifikacija za EP koje se igra slijedeće godine u Češkoj. Izabranice Braslava Turića u subotu (18.00 – SD Trnsko) očekuje susret protiv Estonije, a nakon toga u srijedu gostovanje kod Francuske.

Jedna od onih koja će igrati značajnu ulogu je i Ivana Tikvić (22) koja je košarkašku karijeru započela u Dubravi, a velike uspjehe napravila u Medveščaku. Već drugu sezonu nastupa u Italiji gdje brani boje Torina ” Imali smo slabiji ulazak u sezonu jer je ekipa mlada i s dosta novih igračica ali sada ide prema boljem i vjerujem da ćemo se dizati kako sezona bude odmicala’‘ ističe Tikvić koja u prvih sedam kola (2-5) prvenstva Italije bilježi 8 poena i 7 skokova u prosjeku.

Nakon ozljeda Marije Režan i Luce Ivankovića poziciju pod košem u punoj mjeri preuzet će Tikvić koja vjeruje u usješan rasplet kvalifikacija ” Atmosfera je odlična. Treniramo s puno energije i nadamo se odlasku na Eurobasket. U sastavu je čak osam bivših i sadašnjih igračica Medveščaka, te izbornik Turić tako da se jako dobro poznamo. Uz mene tu su još Ana Lelas i Nina Premasunac na poziciji četiri i mi bi bi se trabali dopunjavati. Prvi suparnik nam je Estonija za koju vjerujem da možemo pobjediti jer smo slavili i kod njih. Pozivamo navijače da nas podrže u subotu u Trnskom (ulaz slobodan) i daju nam određeni vjetar u leđa uoči gostovanja u Francuskoj koja će ipak biti ključna utakmica”. Francuskinje su već osigurale nastup na EP pa se i Ivana potajno nada da bi to mogla biti prilika za našu reprezentaciju ” Igrale smo s njima u Sl.Brodu i izgubile 9 razlike, ali i pokazale da se možemo nositi. One se nakon odličnog nastupa na OI promjenile dosta igračica i uz naš motiv i veliku želju vjerujem da možemo dobiti i tu utakmicu’‘…zaključit će Tikvić.