Tadić ”U sljedećoj sezoni očekujem puno više”…

Nekadašnja košarkašica Medveščaka Matea Tadić priprema se za svoju drugu inozemnu sezonu u Slovačkoj. Nedovršenu prošlu sezonu provela je u dresu ekipe Piešťanské Čajky koja je u prvenstvu bila na drugom mjestu, a natjecanje u domaćem kupu završila je porazom u finalu od Ružomberoka (67:59). Uz to Matea je igrala i europske utakmice kroz dva natjecanja EWBL i CEWL ligu, a u oba natjecanja uspjele su izboriti završni turnir koji zbog pandemije nisu odigrani.

”Sa svojim prvom inozemnom sezonom sam relativno zadovoljna. Kakva bi sportašica bila da se zadovoljim prosječnim rezultatima, tako da uvijek može i treba biti bolje. S obzirom na novine strane košarke, novoj zemlji i prilagodbi smatram da nisam bila na razini kakvoj mogu te očekujem od sljedeće sezone puno više. Kao u dosadašnjim izjavama klub je stvarno na profesionalnoj razini i nema se na šta ni požalit.”..kaže Matea na početku razgovora naglasivši kako je provodila vrijeme u doba koronavirusa
”U ovoj korona situaciji sam se na početku relativno odmarala i uživala u slobodnom vremenu. No, kao svaki sportaš tijelo je naviknuti na aktivno kretanje, treniranje te nisam htjela to u potpunosti izgubiti. S obzirom da nam je liga bila prekinuta i sezona cijela isplaćena klub nije imao obavezu dati nam planove treninga. Trčanjem i održavanjem “tonusa” u kućnoj atmosferi je bilo jedino prilagodljivo. Sada je već druga situacija te kada mi se to omogućilo počela sam trenirati induvidualno. Od pripremanja cijelog tijela kroz teretanu do košarke i namještanje ruke. Bez obzira na možda velik razmak do sezone ipak mislim da je karantena bila preduga i da se treba raditi te da je ljeto najbolje vrijeme za napredak u svojim slabostima.”
Bacila je pogled i prema novoj sezoni ”Što se tiče početka sezone još nemamo službene podatke. Pripreme su planirane za početak kolovoza ali to se još treba potvrditi. Mislim da ćemo Slovačku ligu početi igrati uobičajeno krajem rujna. Nisam sigurna koliko ćemo brzo krenuti sa CEWL i EWBL ligom s obzirom na duža putovanja i granice. Mislim da je to prerano govoriti jer ovisi o mogućem pojavljivanju novog vala. Nadam se da će sve biti dobro te da će se sezona moći početi u jakom ritmu i dobroj atmosferi s obzirom na nedostajanje osjećaja igranja i pobjeđivanja”

Košarkaški kamp Novalja