ŽKK CROATIA 2006 UOČI NOVE SEZONE... REZULTAT NIJE JEDINI CILJ…

Ženska košarka

Foto: Arsen Miletić

Treći ženski zagrebački prvoligaš Croatia 2006 pod vodstvom trenera Tomislava Perkovića priprema se za novu sezonu koja će startati 17. listopada. Prošlogodišnje deveto mjesto u A 1 ligi i plasman za finalni turnir Kupa ”Ružice Meglaj Rimac” bit će teško ponoviti s obzirom na velike promjene unutar sastava ekipe što ističe i trener kluba s Peščenice.

Ostali smo bez igračica iz prošle sezone, a doveli smo tri igračice, pa smo samim tim skromniji u novoj sezoni gdje ćemo imati manje iskustva. Krenuli smo 1. rujna s pripremama i pokušavamo spremiti jednu mlađu ekipu za novu sezonu u kojoj rezultat ekipe nije u prvom planu, već razigravanje mladih igračica. Pokušat čemo se kompletirati još bolje do početka sezone i realno da se vidimo u donjem domu lige s željom da ostanemo među prvoligašima. Nsimo igrali još prijateljske utakmice s obzirom da nismo ekipu kompletirali, ali u ova tri tjedna planiramo nekoliko provjera.…ističe Perković koji je ljeto proveo kao izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske na EP u Portugalu.

PRIJELAZNI ROK:

Došle: Ana Marija Lešnjak, Marta Nimac (Folka Borovje), Marija Pocrnjić (Ragusa)
Otišle: Inja Butina (SAD), Matea Pleš, Sanja Vuković, Kristina Badalić (Dubrava), Martina Šuster (BNS)

U odnosu na prošlu sezonu u ekipi su ostale ili priključene iz kadetskog sastava Divčić, Belošević, Mamić, Chiabov, Nikšić, Mikulčić, Benković, Mikšić, Kostić, a upitan je nastup Marine Giljanović.

Trener Croatie 2006 kazao nam je kako u vrhu A 1 lige vidi Medveščak, Kvarner i Trešnjevku 2009, a kako je i ove sezone liga slabija zbog odlaska igračica u inozemstvo, te prekida igračkih karijera.

Croatia 2006 imala je vrlo uspješnu prošlu sezonu. Uz vrlo dobar rezultat seniorske ekipe u prvenstvu i Kupu i mlađe kategorije su imale zapaženu sezonu. Tako su kadetkinje bile najbolja ekipa u Zagrebu, a selekcija U15 osvojila je prvo mjesto u regionalnoj ligi u kojoj su igrale ekipe iz Slovenije, BiH, Mađarske i Hrvatske. Klub je napustio odlični mladi trener Boris Virag koji se vratio u Slavonski Brod i preuzeo novog prvoligaša.

Uz Perkovića u omladinskom pogonu kluba u novoj sezoni radit će Ivan Samac koji će voditi kadetkinje i biti uz Perkovića kao asistent u seniorskoj ekipi, a tu je i Marija Kovač koja će raditi s djevojčicama.

Za kraj je Perković i dodao kako u novoj sezoni od kadetkinja očekuje dobar rezultat naglasivši još jedanput put s kojim će klub nastaviti dalje, a to je rad s mladim igračicama.

Košarkaški kamp Novalja