Ragusi početna prednost protiv Medveščaka…

foto: Marin Sušić (hks-cbf.hr)

U prvoj utakmici finala doigravanja za košakašice Ragusa je u Dubrovniku bila bolja od Medveščaka 73:53. Početkom druge četvrtine Lea Hajdin je izjednačila (24:24), a nakon toga rezultatsku prednost su preuzele Dubrovčanke koje su predvođene Romanom Stojanović na poluvremenu imale 6 razlike (38:32). Susret je prelomljen u trećoj četvrtini koju je Ragusa otvorila serijom 15:0 te uz razigrane Stojanović, Todorić, Miloglav i Vrsaljko otišla na 53:32. Nije više bilo mogućnosti za rezultatski povratak Medekica koje će u srijedu u Zagrebu pokušati izjednačiti omjer u pobjedama.

Stojanović je utakmicu završila s 20 poena. Todorić je ubacila 14 uz 11 skokova i 6 asistencija, Ana Vrsaljko 12 (7sk), a Carmen Miloglav 11 uz 10 asistencija. Kod Medveščaka koji je imao 20 izgubljenih lopti i 18 skokova manje ponajbolja je bila Anđela Strize (15), a Lucija Skorić i Ana Mandić su ubacile po 12.

”Moramo čestitati Ragusi koja je danas bila bolja u svim segmentima. Mi nismo došli na izlet u Dubrovnik već dobiti utakmicu, ali na ovaj način nismo imali ni gram šanse. Nismo si smjeli dopustiti da poslije ozlijede startne igračice Lucije Skorić pri rezultatu 22:22 se raspadnemo kao i da nam suparnik ima 23 skoka u napadu. I kao treću stvar ističem da smo jako loše branili reket iako smo imali nekakav plan kako ćemo ga braniti. U drugoj utakmici moramo naći način kako ćemo rješiti skok u obrani i u napadu igrati puno kvalitetnije. Nadamo se da ćemo kompletni nastupiti u nastavku serije”..kazao je trener Medveščaka Viktor Kovač.

Košarkaški kamp Novalja