Novi Medveščak na jakim turnirima uoči nove sezone….

Košarkašice Medveščaka se pripremaju za novu sezonu trenirajući u dvorani Ivan Arapović na Trešnjevci jer je dvorana na Pešćenici u posljednjoj fazi rekonstrukcije. Vrijeme između dvije sezone donijelo je velike promjene u sastavu ekipe i sada je potpuno izvjesno da ćemo u novoj sezoni gledati gotovo potpuno novi Medveščak koji je nove igračice pronašao u zagrebačkom bazenu.

”Vrlo prometno razdoblje je iz nas iako nismo još zatvorili roster za novu sezonu. Napustile su nas Anđela Strize koja je otišla na Island, Lucija Skorić koja se vratila u Šibenik, a Petra Rončević i Barbara Vunić su prestale trenirati. Stigle su nam Vivien Nejašmić iz Trešnjevke, Nika Mateković iz Orke, te Katarina Sekulić, Marta Terze, Lea Maršić i Zara Krešan iz Zagreba”..kaže nam na početku razgovora trenerica Iva Borović Gregov čiju ekipu čekaju tri kvalitetna turnira do početka nove sezone (30.rujna) i domaćeg susreta s Brodom Na Savi ”Od sutra do nedjelje smo u Kranju (Slovenija) na memorijalnom turniru Jerneja Gortnarja gdje igramo s Triglavom, Partizanom iz Beograda i Novosadskom akademijom. Idući vikend smo u Sarajevu na memorijalnom turniru ”Davorin Popović” gdje nas čekaju utakmice protiv Raguse, C.Zvezde i domaćina Play offa, a posljednji vikend uoči početka nove sezone smo na turniru u Puli gdje će uz domaćina još igrati Zadar Plus i Split.”

Marta Terze iz Zagreba u Medveščak

Ekipa je još u formiranju i sigurno da ovi jaki turniri su veliko iskušenje za Medekice ”Nažalost imamo problema s bolestima nekih igračica nakon povratka s maturalnih putovanja, a neke su još na putovanju tako da nećemo biti kompletni. Ekipa je dosta mlada jer su to cure 2003. i 2004.godište i rekla bi da smo akademski dosta jaki. Cure studiraju FER, matematiku, veterinu, logopediju, stomatologiju i čeka nas jedna izazovna sezona da uskladimo sve obaveze. Ja sam zadovoljna s curama koje su stigle i vjerujem da uz još poneko novo ime možemo imati jednu kvalitetnu sezonu”…zaključila je Iva.