Nemec ”Ragusa prvi favorit, doigravanje s četiri kluba bi bilo zanimljivije”…

foto. Marin Sušić (Hks-cbf.hr)

U subotu starta ženska Liga za prvaka u kojoj će šest klubova tražiti prva dva mjesta koja vode u finale doigravanja koje će se igrati na tri dobivene utakmice. Trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec smatra da bi doigravanje s četiri ekipe kroz polufinale donijelo veću zanimljivost ligi ” Šteta je da četiri ekipe ne sudjeluju u doigravanju jer bi se na ovaj način mogla izgubiti zanimljivost lige, odnosno ukoliko se izdvoje dva ili tri kluba ostali bi mogli izgubiti draž natjecanja”...kaže Nemec koji favorita za naslov prvakinja Hrvatske vidi u Ragusi iz Dubrovnika ”Završile su prvi dio sezone bez poraza u svojoj skupini i po meni imaju ulogu favorita iako će cijela ova situacija oko pandemije i ozljeda značajno krojiti tablicu. Nadamo se da će ova sve bolja epidemiološka situacija potrajati i da klubovi neće završavati u izolaciji”

Zelene su plasmanom u Ligu za prvaka ostvarile prvi cilj, a uoči početka lige stiglo je i pojačanje u vidu Anje Škare dosadašnje igračice Zagreba ”Anja ima iskustvo koje će nam biti prijeko potrebno i ona će uz Anju Majstorović biti igračica koja će najviše pomoći ovoj mladoj ekipi. Značajna je njena uloga i u napadu i u obrani. Jednako dobro igra i na vanjskoj poziciji i pod košem”..dodaje Nemec koji ipak ima veliki problem u izostancima svojih igračica pod košem

”Tamo gdje smo imali najveću kvalitetu sada smo nekako najslabiji. Nažalost zbog bolesti još uvijek nismo u mogućnosti računati na Josipu Jurić, a Petra Jurić i Anja Majstorović imaju problema sa zglobom. Dorja Žaja je počela trenirati prije tri dana i iz tog razloga nam je i dobro došao dolazak Škare. Ono što je s naše strane dobro je da nakon prve utakmice protiv Šibenika imamo tri tjedna vremena da se kompletiramo i u nastavak prvenstva uđemo s puno boljim rosterom”

Ambicije Trešnjevke 2009 ulaskom u Ligu za prvaka nisu splasnule ”Naravno da se želimo predstaviti u što boljem svijetlu. Teško je sada bilo što prognozirati, jer jednostavno treba ići iz utakmice u utakmicu. Nadamo se samo da ćemo biti što prije kompletni kako bi se mogli boriti za što bolji plasman. Nama će svaka pobjeda biti velika. Na startu nam dolazi Šibenik koji je ostao bez dvije igračice, a dobio dvije nove iz SAD-a i Srbije. Velika su nam nepoznanica i očekujem jednu neizvjesnu i zanimljivu utakmicu.”..zaključio je Nemec.

Premijer liga (ž), Liga za prvaka, 1. kolo

23.01.2021. 16:00ŽKK Pula Moviter - ŽKK Ragusa
23.01.2021. 19:00ŽKK Medveščak - KK Mursa Osijek (SŠD Peščenica)
24.01.2021. 17:30ŽKK Trešnjevka 2009 - ŽKK Šibenik (Dom sportova III)