ANA LELAS DONOSI ISKUSTVO... NEMEC: PRVI CILJ JE FINALE PH…

Dean Nemec (foto: zkktresnjevka.com)

U pripremama za novu sezonu je i ŽKK Trešnjevka 2009 koja prema riječima trenera Deana Nemeca očekuje iskorak u novoj sezoni. Zagrepčanke su prošle sezone sudjelovale u završnici PH i Kupa Ružice Meglaj Rimac gdje ipak nisu uspijele doći do finala.

” U svlačionici igračicama sam kazao da samo radom možemo napraviti iskorak ove sezone, a to bi za nas prije svega bilo plasman u finale PH i Kupa Ružice Meglaj Rimac. Klub nikada nije igrao u finalu i to je naša prva želja. Imamo mladu ekipu koju je nakon odlaska Kelave, Stojsavljević i Pačkovski pojačala Ana Lelas za koju se nadam da će odigrati cijelu sezonu u našem dresu. Uz to pomoći će nam u radu s mlađim kategorijama”..kazat će Nemec o ambicijama i dolasku najvećeg pojačanja, te se osvrnuti na igrački kadar ” Od prošle sezone tu su sestre Marta i Marija Galić, Štirjan, Dobroslavić, Katavić, Erjavec, a pristigle su nam Maja Vujadinović iz Crne Gore i Josipa Pavić iz Splita. Tu su i naše juniorke (Kostić, Ujević), a priključit ćemo radu i neke od igračica 2000/01 godište.”

Karla Erjavec

Karla Erjavec

Medveščak će i ove sezone braniti naslov prvaka Hrvatske, a mogu li ga ”zelene” ugroziti ” Sigurno će se neke ekipe pojačati iskusnim igračicama, ali isto je činjenica da mi pripadamo vrhu. Hoćemo li moći ugroziti Medveščak ovisit će puno o našem radu i ukoliko budemo dobro trenirali i pripremili se nije ni to nemoguće”.

Do početka sezone i gostovanja kod Plamen Požege ekipa će odigrati i tri utakmice s ekipama iz Mađarske i Austrije ” Dogovorili smo dvije utakmice sa Zalaegerszegom i to 18. rujna kod nas i 28. rujna kod njih. Ugostit ćemo i Graz iz Austrije 24. rujna”

Trešnjevka 2009 kao i Medveščak ove godine neće nastupati u Regionalnoj ligi, već u samo domaćim natjacanjima ”Nama su utakmice u Europi puno značile, ali istodobno i uzimale mogućnost treninga što je jako bitno za mlade igračice koje će sada imati bolji proces rada i kroz jednu utakmicu tjedno moći puno više trenirati. Ostaje nam mogućnost povremenih prijateljskih utakmica s klubovima iz okruženja što ćemo nastojati odigrati”..dodat će Nemec.

Za kraj razgovora osvrnuli smo se i na mlađe kategorije koje su prošle sezone zabilježili velike uspjehe jer su juniorke postale prvakinje Hrvatske, a mlađe kadetkinje viceprvakinje ” I ove sezone u sve tri kategorije očekujemo visok plasman. Posebno bi pohvalio naše trenere Šimu Vidaovića i Vicu Tokića koji rade i individualno s igračicama, te Danicu Talajić i Edija Račkog koji su s mlađim kadetkinjama i djevojčicama”.