Nemec ”Pozitivno ljeto i neizvjesna jesen”…

foto: hks-cbf.hr

Nakon popuštanja mjera i košarkašice su se vratile u trenažni proces i barem nakratko iza sebe ostavile teško razdoblje u kojem se trenirati moglo samo u kućnom okruženju. Iza Trešnjevke 2009 su dva mjeseca treninga, a Dean Nemec ističe zadovoljstvo odrađenim programom ”Naš plan je bio vratiti igračice u trening u četiri godišta, od 2003. do 2006. što smo u velikoj mjeri i uspijeli. Trenirali smo svakodnevno na vanjskim i unutarnjim terenima, a nekada i po dva puta na dan. Moram istaknuti veliko zadovoljsvo načinom na koji su cure odradile ovaj program i na sreću nismo imali ozbiljnijih problema jer smo se pridržavali ovih epidemioloških mjera. Na ruku nam je išla i činjenica da su cure bile izvan klasičnog školskog programa tako da su se mogle na pravi način posvetiti radu. Ekipa koje je bila na turniru u Šibeniku i osvojila ga me ugodno iznenadila. Ostajemo trenirati još sljedeći tjedan nakon čega će uslijediti pauza do početka kolovoza kada su u planu pripreme za novu sezonu”..ističe Nemec koji kao i većina sugovornika s velikim nestrpljenjem očekuje što će se događati najesen ”Sve je neizvjesno jer vidimo i sami kako se razvija ova pandemija. Nekako se nadamo da će biti mogućnosti da se igraju naša domaća natjecanja, a sigurni smo da sljedeće sezone nećemo igrati nikakve međunarodne utakmice.”

Ono što je novina nakon sastanaka u HKS-u je činjenica da se dosadašnja Prva ženska liga zove Premijer liga i da će se igrati u dvije skupine po 6 klubova (sjever, jug) nakon čega će po tri prvoplasirane izboriti Ligu za prvaka, a ostali klubovi Ligu za ostanak ”U ovom trenutku glavna činjenica te promjene sustava natjecanja je u tome da će klubovi do Nove godine manje putovati i na taj način smanjiti troškove natjecanja, ali mi ni sada nismo sigurni što možemo očekivati u financijskom dijelu do kraja godine. Uglavnom puno je upitnika i razmišljanja kako proći kroz ovo teško razdoblje za koje bi vrijedila samo jedna rečenica ”Spašavaj se tko može”

Već sada je izvjesno da će seniorska ekipa doživjeti velike promjene jer sedam igračica je napustilo ili namjerava napustiti klub ”Znamo da dio njih odlazi u SAD, neke u bolje klubove, a nama je preostalo da napravimo veliki zaokret i da s mlađim igračicama uđemo u sezonu. Naravno da bi željeli tokom osmog mjeseca dovesti ili zadržati neku iskusniju igračicu (Majstorović) ali sve to će ovisiti o puno faktora. Rezultatski planovi i želje će biti podređene načinu na koji će ekipa biti posložena, a naravno da će ovisiti i o kvaliteti cijele lige”

Nemec s U15 selekcijom u ŠIbeniku