Trešnjevka 2009 na početku nove sezone... Nemec ”Na domaćem parketu moramo biti favoriti”…

foto: Hks-cbf.hr

Ovog vikenda starta nova sezona u ženskoj Premijer ligi. Nakon prošlosezonskog natjecanja u dvije skupine opet se u prvom dijelu igra zajednička liga u koju Trešnjevka 2009 ulazi s ambicijama borbe za sami vrh

”Ono što je činjenica da smo u posljednjih nekoliko godina ovo ljeto ipak izgubili najmanji broj igračica jer su nas napustile samo Helena Galunić i Petra Jurić što nam daje puno bolje mogućnosti u slaganju igre. Kao dar nam je stigla Slovakinja Monika Krajčovičova koja je u naš klub stigla na preporuku jedne naše bivše igračice. Monika je stigla na studij KIF-a u Zagrebu kao razmjena studenata i pokazala se kao sjajno pojačanje na poziciji četiri ali i iznimno savjesna osoba. Mislim da je ona ekstra kvaliteta za našu ekipu i cijelu Premijer ligu’‘..kaže trener Dean Nemec.

Kroz pripremni period Trešnjevka 2009 je odigrala niz utakmica i to mahom s jačim ekipama ”Igrali smo većinom s ekipama koje igraju WABA ligu i iako nismo upisali puno pobjeda svaka ta utakmica nam je poslužila za podizanje kvalitete naše ekipe. Nažalost pratile su nas i ozljede, a tu prije svega mislim na Dorju Žaju koja je s reprezentativne akcije stigla ozlijeđena i praktički je na početku priprema. Problema s ozljedama su imale Hana Muhl i Josipa Jurić, te bolesna Nika Rodek na kojoj se nažalost prelomila nesreća koja se dogodila na Trešnjevci s puknućem cijevi kada je morala biti evakuirana iz doma i tu se razbolila. S tim problemima ulazimo u novu sezonu i prvu utakmicu za koju znamo da će biti teška”.

Prvi suparnik Zelenih u nedjelju (18.30) je KA ”Žana Lelas” iz Splita ” Iznimno kvalitetan suparnik za prvo kolo. Osvojile su i turnir u Puli što je potvrda njihove kvalitete. Neće nam biti nimalo lako igrati, ali na našem domaćem parketu se moramo postaviti kao favoriti i na taj način odigrati utakmicu”.

Kada govorimo o Premijer ligi i odnosu snaga na početku nove sezone Nemec će kazati ”Mislim da Ragusa nije na nivou kvalitete iz prošle sezone. Medveščak je ostao na okupu, a ostale ekipe prije svega iz srednjeg doma nešto su jače ponajviše zahvaljujući dolascima velikog broja stranih igračica. Nismo sretni što u našoj ligi ima toliki broj stranih igračica koje objektivno nisu top klasa, ali svaki klub ima svoju politiku. Meni je žao što klubovi više prilike ne daju našim igračicama, a može nas sve zajedno veseliti dolazak Ostojić i Trehub u Zagreb, odnosno Pulu Moviter. Kada se kompletiramo i uigramo vjerujem da imamo snagu da se umješamo u borbu za sami vrh”..zaključio je Nemec.

Premijer liga (ž), 1. kolo

02.10.2021. 16:30ŽKK Medveščak - ŽKK Brod na Savi (SŠD Peščenica)
02.10.2021. 17:45ŽKK Split - ŽKK Ragusa
02.10.2021. 18:00ŽKK Pula Moviter - KK Mursa Osijek
03.10.2021. 17:00ŽKK Šibenik - ŽKK Plamen Požega
03.10.2021. 18:30ŽKK Trešnjevka 2009 - KA Žana Lelas (Dom sportova III)
06.10.2021. 20:30ŽKK Zagreb - ŽKK FSV (ŠSD Boško Božić Pepsi (Trnsko))

Košarkaški kamp Novalja