Trešnjevka 2009 u srijedu kod Plamen Požege... Nemec ”Moramo Kup staviti sa strane, mladošću i energijom parirati Požegi”…

foto: Marin Sušić (hks-cbf.hr)

Nakon osvajanja Kupa Ružice Meglaj Rimac košarkašice Trešnjevke 2009 okreću se završnici Premijer lige. U polufinalu doigravanja sastav Deana Nemeca za suparnika ima Plamen Požegu koja ima prednost domaćeg terena pa će u srijedu (18.00) u prvoj utakmici ugostiti Zelene ”Moramo zaboraviti ono što je bilo u Požegi prije deset dana i nakon povećanih medijskih aktivnosti vratiti se na teren i pokušati već u prvoj utakmici napraviti dobar rezultat i doći s prednošću u Zagreba. Trenirali smo kvalitetno u ovom periodu prije i poslije Uskrsa i spremni odlazimo na prvu utakmicu. Sigurno da Plamen Požega nije odigrala svoju najbolju utakmicu u polufinalu Kupa protiv Medveščaka i da sada žele određeno iskupljenje, ali i mi smo spremni da se pokušamo nametnuti trkom i agresivnošću što bi trebala bi naša prednost. Požega ima veliko iskustvo i osnovni zadatak nam mora biti spriječiti njihovu dominaciju pod košem i spustiti napadački učinak Jelene Ivezić. Ova prva utakmica je iznimno bitna jer ona kreira puno toga u ovoj seriji ”..kaže Nemec čija će ekipa u završnici sezone biti oslabljena ne igranjem Ive Dorje Žaje ”Ona ima parcijalnu rupturu Ahilove tetive. Nekakva interna želja je da se vrati na ljetne pripreme reprezentacije, ali ima još puno vremena do tada. 

Čeka nas uzbudljiva završnica sezone u kojoj svaka od četiri ekipe ima šansu za naslovom prvakinja Hrvatske ”Mi i Medveščak smo bili u boljoj formi prije desetak dana, a sada ostaje vidjeti što će biti nakon Uskrsa. Naš fokus je na Požegi i nekako bi željeli pokušati u dvije utakmice izboriti finale jer znamo da u eventualnoj trećoj utakmici u Požegi bi do još većeg značaja došlo iskustvo Plamen Požege”..zaključio je Nemec koji skida bilo kakav imperativ sa svoje ekipe iako svjestan da je ovo možda i povijesna prilika da dvostruka kruna stigne ne Trešnjevku.

Druga utakmica polufinala doigravanja igra se u subotu od 18 sati u dvorani III Doma sportova.

Košarkaški kamp Novalja