NAKON ČETVRTOG UZASTOPNOG JUNIORSKOG NASLOVA ŽKK TREŠNJEVKE 2009... NEMEC: IMAMO POTENCIJAL ZA NOVE NASLOVE…

foto: facebook zkk trešnjevka 2009

Svoj veliki pobjednički niz nastavila je Trešnjevka 2009 osvojivši četvrti uzastopni juniorski naslov. Ekipa Deana Nemeca na četverodnevnom završnom turniru u Virju ostvarila je sve pobjede i zasluženo i ove godine postala najbolja juniorska ekipa u Hrvatskoj.

” U ovaj projekt završnice juniorskog prvenstva ušli smo prije tri mjeseca i moram reći da nisam očekivao tada da ćemo na ovaj dominantan način obraniti naslov. Završnica prvenstva je bila puno ujednačenija nego prethodnih godina, a mi smo imali nesreću da nam se Klaudija Dobroslavić ozlijedila u odmah na startu prve utakmice, a Karla Erjavec u drugoj utakmici što nam je značajno poremetilo planove. Dobroslavić smo izgubili za ostatak prvenstva, a zahvaljujući prije svega mom stručnom stožeru kojeg su činili treneri Šime Vidaković, Edi Rački te kondicijski treneri Zvonimir Galovac i Vice Tokić uspjeli su osposobiti Karlu da nam pomogne u završnici prvenstva.’‘..kaže Nemec koji se osvrnuo na sastav ekipe koji je suvereno stigao do prvog mjesta ”Ova ekipa je recimo u odnosu na prošlogodišnju imala više igračica koje su svoje zadatke odrađivale na najbolji mogući način i to je bila naša prednost. Uz Erjavec na vanjskim pozicijama značajnu ulogu igrala je Anđela Katavić koji je i kreirala igru dok nije bilo Karle, a uz to i čuvala najbolje suparničke igračice. Ivona Štirjan je u dvije odlučujuće utakmice ubacila deset trica, a Lucija Kostić je bila naša najbolja skakačica. Marija Galić je odlično zamjenila Dobroslavić. Tu bi izdvojio i kadetkinje Niku Muhl i Franku Zadro koje su svaki puta kada su dobile priliku to i iskoristike na parketu. Ostalo su mlađe igračice, a kada kažem da čak deset igračica i slijedeće sezone može nastupati za juniorsku ekipu onda je to velika prednost da i slijedeće sezone pokušamo dohvatiti novi naslov”

Dean nam je prokomentirao i svoje viđenje ostalih ekipa ” Domaćini su potpuno zasluženo stigli do finala, a inače mislim da su ekipe od prvog do petog mjesta bile puno izjednačenije nego prethodnih sezona. Medveščak je svojevrsno razočarenje i nije bio pravi.” Silom prilika nakon velikih rezultata uvijek dolazi i do određenog osipanja ekipe ” Mi bi željeli i htjeli zadržati sve naše igračice, a nadam se da ćemo uspijeti u tome. Velika većina ovih igračica već ima svoju ulogu u seniorskoj ekipi, a sigurno će i ostale s vremenom dobiti”…zaključio je Nemec.
trešnjevka nova