Medveščak uvjerljiv protiv Zadra na startu doigravanja…

Iva Todorić (foto: Basketball.hr)

U prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvakinje Hrvatske Medveščak je na Pešćenici uvjerljivo nadigrao Zadar 79:49. Gošće su priključak držale samo do završnice prve četvrtine, a Medveščak predvođen raspoloženom Ivom Todorić (25p, 12 sk) već do odmora stigao je do 17 poena viška (39:22). U nastavku je prednost samo rasla, a u završnici je trener Braslav Turić dao prigodu svim igračicama.

” Nismo očekivali ovako laganiju utakmicu. Dobro smo se pripremili i odigrali odličnu obranu što nas je dovelo do uvjerljive pobjede. Idemo u Zadar što prije osigurati finale, ali znamo da će dolje biti puno teža utakmica”…naglasila je Iva Todorić, a trenerica Zadra Marija Mazija je mogla samo čestitati Medekicama ”Čestitam Medveščaku koji je pokazao zašto je najbolji u državi. Igraju košarku koju svi trebamo gajiti s puno kontakta, ali nažalost mi danas na to nismo znali odgovoriti. Rekli smo idemo se u zagrebu probati ”baciti na glavu”, ali mislim da ni to nismo odradili. Oni su pokazali taktičku zrelost i agresivnost u obrani i na kraju razlika nije toliko ni bitna. Teško možemo u drugoj utakmici nešto napraviti, a moje mišljenje je bilo ako možemo išta napraviti to je onda bila ova utakmica. Mi smo amaterska ekipa s jednim zajedničkim treningom, a Medveščak trenira dva puta na dan i mislim da je teško tražiti pobjedu. Na domaćem parketu smo znali igrati iznad svojih mogućnosti, pa nam to ostaje nada”.

Ana Petrak je dodala 14, a Matea Tadić 10 uz 6 asista. Kod Zadra Nika Jelenković je ubacila 13, a Ana Vrsaljko 12 poena.

Druga utakmica igra se u utorak u Zadru.