Medveščak lako u novo finale Kupa Ružice Meglaj Rimac…

Košarkašice Medveščaka plasirale su se u finale Kupa Ružice Meglaj Rimac. Na završnom turniru u Puli u prvoj polufinalnoj utakmici Medekice su nadigrale Ragusu iz Dubrovnika 93:65. Zagrepčanke su furioznim ulaskom (25:10) postavile stvari na svoje mjesto, ali nevjerojatno ”propadanje” u drugoj četvrtini donijelo je neizvjesnost na odmoru (38:37).

”Očito nama nije slučajnost da napravimo veliku razliku i onda nam se protivnik vrati ili do poluvremena ili početkom treće četvrtine. Moramo kroz razgovor vidjeti zašto nam se to događa’‘..komentirao je trener Braslav Turić događanja u drugoj četvrtini.

Treću četvrtinu Medveščak je otvorio serijom 16:0 za 54:37, a raspoložena Matea Tadić bila je predvodnik serije u nastavku za +28 (71:43).

U trećoj četvrtini smo podigli obranu i s dosta lakih šuteva i kontranapada napravili razliku i rješili utakmicu”…dodao je Turić.

Tadić je ubacila 27 poena uz 9 skokova. Iva Todorić je dodala 16, Lucija Skorić 15, a Ana Vojtulek 13. Istaknula se i Ana Petrak koja je uz 10 poena imala 9 asistencija. Kod Raguse Karla Kalajžić je ubacila 21, a Romana Stojanović 14 poena.

Suparnik Medveščaka u finalu u subotu od 17.30 biti će Šibenik koji je bio bolji od domaćina Pule Črnja Tours 68:57.