BEZ ČETIRI IGRAČICE U NOVU SEZONU... KRENULE PRIPREME PRVAKINJA…

ŽKK Medveščak

Foto: Arsen Miletić

Košarkašice Medveščaka posljednjeg dana kolovoza krenule su s pripremama za novu sezonu u kojoj brane naslov prvakinja Hrvatske i pobjednica Kupa Ružice Meglaj Rimac. Trener Braslav Turić na pripremama ima većinom mlade igračice, a ekipu su tijekom ljeta napustile četiri igračice iz prve petorke. Dvojac Ivana Tikvić i Ana Marija Begić karijeru nastavlja u Italiji i Španjolskoj, a od aktivnog igranja su se oprostile Petra Perić i Silva Šeda. Klubu su pristupile Matea Tadić (Novi Zagreb) i Patricija Bura (Trešnjevka 2009).

” Svjesni smo da znatno oslabljeni ulazimo u novu sezonu, jer smo ostali praktički bez četiri igračice iz prve petorke. U ovoj prvoj fazi priprema radimo na Savskom nasipu, te dvoranama na Velesajmu i Peščenici. Radu smo priključili jedan dio naših cura iz omladinskog pogona. Bit će teško biti na rezultataskom nivou koji smo imali prošle sezone kada smo osvojili naslov prvaka Hrvatske i osvojili Kup Ružice Meglaj Rimac, te na jednu loptu ostali bez završnice regionalne lige”….kaže trener Turić koji ipak vjeruje da ekipa može do kvalitetnog rezultata barem u domaćem prvenstvu ” Svi najbolje ekipe u Hrvatskoj izgubile su ponajbolje igračice ovog ljeta čime je nastavljen trend pada kvalitete. Mi vjerujemo da možemo biti u vrhu naše lige gdje bi ove sezone Kvarner iz Rijeke opet mogao imati jako dobru ekipu. U regionalnoj ligi u prvom krugu igramo u skupini sa R.Koraćem (Beograd), Badelom iz Skoplja, Play off-om iz Sarajeva, te slovenskim Triglavom iz Kranja i Grosupljem. U našoj skupini favorit je svakako Radivoj Korać, a mi ćemo tu uz ostale ekipe tražiti put prema prema Super ligi”..zaključit će trener popularnih Medekica.

Ana Marija Begić karijeru nastavlja u Španjolskoj

Foto: Arsen Miletić

Medveščak sezonu otvara domaćim susretom u PH protiv gradskog suparnika Croatie 2006 (3. listopada), a prvi nastup u regionalnoj ligi imat će 8 listopada kada će gostovati kod Triglava u Kranju.