Trešnjevka 2009 u srijedu otvara novu sezonu... Katavić ”Ne razmišljamo o naslovu”…

Anđela Katavić

Utakmicom kod Montane u Bugarskoj (srijeda, 18.30) košarkašice Trešnjevke 2009 otvaraju novu sezonu. Biti će to utakmica u sklopu 1.kola WABA lige koja ove sezone broji devet klubova, a ekipa Deana Nemeca biti će jedina ekipa iz Hrvatske u ovom natjecanju.

Uz znatne izmjene u sastavu te osvojeni turnir u Virju gdje su u finalu slavile protiv Medveščaka ”Zelene” priželjkuju dobar start u sezonu što ističe i Anđela Katavić ” Pripremni period smo odradile jako dobro i spremni ulazimo u sezonu. Naravno da imamo još dosta stvari koje možemo poboljšati i podići na viši nivo. Kompletnija smo ekipa nego prošle sezone i vjerujem da ćemo igrati sve bolje kako sezona bude odmicala.”..kaže Anđela koju smo upitali kako vidi nove suigračice u ekipi ” One su se definitivno prilagodile našem programu i jako dobo pokrile cure koje su otišle. Estella Royo nam daje novu energiju i agresiju. Motivira nas i daje nam iskustvo s obzirom na količinu iskustva koje ona ima. Sofia Bilikova je reprezentativka Slovačke i ima jako dobre osnovena kojima može unaprijediti svoju i igru ekipe.  Teodora Popović je mlada i perspektivna igračica s jako dobrim šutem”

I trener Nemec nam je u razgovoru prije nekoliko dana kazao da Trešnjevka 2009 ove sezone može biti još korak bliže nekom od trofeja, a pobjeda protiv Medveščaka u Virju daje određene najave ” Mi zaista ne razmišljamo o naslovu. To je bio samo jedan turnir i jedna utakmica.  Svaka utakmica je priča za sebe. Trebamo se ponašat profesionalno i u svakoj utakmici dati maksimum”.

Montana je prvi suparnik u WABA ligi i klub koji je nedavno osvojio Superkup u Bugarskoj ” Mi idemo tamo na pobjedu. Bitno je da budemo koncentrirane na stvari koje moramo odraditi na utakmici ne razmišljajući previše o suparniku. Volje i želje zaigurno imamo i mislim da možemo na pozitivan način ptvoriti sezonu”..zaključila je Katavić.