IZBORNICA ANĐA JELAVIĆ UOČI POČETKA EUROPSKIH SVEUČILIŠNIH IGARA.... IMAMO ŽELJU DA IDEMO DO KRAJA

Anđa Jelavić će s klupe predvoditi Sveučilišnu selekciju

Posljednji tjedan priprema uoči početka ESI-a u Zagrebu ženska košarkaška selekcija pod vodstvom izbornice Anđe Jelavić provodi u dvorani KIF-a. Za igre je prijavljeno 12 igračica, a uz Jelavić u stožeru reprezentacije su Zvonimir Osičan i prof. Jure Vulić.

” Meni je veliko zadovoljstvo voditi ovu selekciju čiji veliki broj igračica je nastupao i nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Do sada sam radila s mlađim kategorijama u Vodicama i svojoj Akademiji, a ovo mi je prvi samostalni seniorski posao. Puno je lakše raditi su curama koje dolaze iz klubova u kojima se odlično radi i sada je na meni da uz jednu dobru atmosferu i kemiju unutar ekipe damo svoj maksimum”..kaže naša bivša reprezentativka čiju oksonicu ekipe će činiti igračice Medveščaka i Trešnjevke 2009 uz igračice ostalih zagrebačkih klubova ” Nije nam još poznato tko će nam biti suparnici u skupini, jer je ždrijeb igara neposredno uoči početka, ali prema nekim informacijama jedna od boljih ekipa bi svakako mogao biti Beograd (Srbija). Naravno da kao domaćini imamo veliku želju napraviti što bolji rezultat, a naravno ako se ukaže i prilika otići do samog kraja’‘.

U ženskom dijelu turnira nastupit će 16 reprezentacija, a početak natjecanja predviđen je za utorak 12. srpnja. Košarkaški muški i ženski program odvijat će se u sportskim dvorana KC Dražen Petrović, Trnsko, Peščenica i Kutija Šibica, a posljednji dan 18. srpnja dio utakmica igrat će se i u dvorani OŠ Kajzerica.

Žensku selekciju predstavljat će Marija Radoš, Ana Karaga, Anja Škara, Sara Plavljanin, Danijela Fuštin, Marija Giljanović, Marina Lidija Kalebić, Ružica Džankić, Iva Todorić, Marijana Mamić, Anja Majstorović i Zrinka Spretnjak.