Nova treneria Marija Kovač Mijač vodit će seniorsku, juniorsku i kadetsku ekipu... Folka Borovje na početku nove priče…

Zajednička slika Folke Borovje i Vienna Timberwolwes

Ženska A-2 ligaš Folka Borovje pod vodstvom nove trenerice Marije Kovač Mijač prije dva tjedna krenula je u pripreme za novu sezonu. Nasljednica Tončija Mašine na klupi Folke Borovje prošle sezone je samostalno vodila Croatiu 2006 koja nije uspijela zadržati prvoligaški status ”Moja ambicioznost koju sam imala sezala je prema sredini tablice A-1 lige, ali nažalost ostali parametri neophodni za funkcioniranje jedne prvoligaške ekipe nisu adekvatno pratile naš rad. Sada sam na početku jednog novog izazova koji mi je nuđen još početkom ove godine, a eto realiziran je tijekom ovog ljeta”..kaže nam Marija na početku razgovora. U novoj sezoni pored seniorske ekipe vodit će juniorsku i kadetsku ekipu ” Naša seniorska ekipa biti će sastavljena od osam juniorki,  a ostalo će biti kadetkinje jer zajedno i treniramo tako da ću imati kompletan uvid u mogućnosti naših mladih igračica. Kao trener i kao osoba uvijek sam ambiciozna i to sam u razgovoru s curama naglasila, ali nikad nisam stavljala imperativ rezultata, pa tako neću ni sada”.

Želja joj je u novoj sezoni dovesti Folku Borovje na jednu od završnica PH za mlađe kategorije, a seniorke nastaviti put kojim idu posljednjih nekoliko godina ” Slijedećeg vikenda starta kadetska liga gdje nastupamo s dvije ekipe, a juniorska liga starta tek iza nove godine. Još nismo upoznati na koji će se način igrati Druga liga, ali bez obzira na sve ja očekujem napredak svojih igračica. Veselim se novoj sezoni i nadam se jednoj novoj lijepoj priči”.

U nedjelju je seniorska ekipa odigrala i prvu pripremnu utakmicu protiv Vienna Timberwolwes koju su gošće dobile 54:41. ” Nama rezultat u ovom priodu nije primaran, a ekipa iz Austrije je u prosjeku starija od naše ekipe. Dobro smo otvorile utakmicu i povele 23:18, a onda je njihovo iskustvo došlo do izražaja. Ja mogu biti zadovoljna kako su cure pristupile utakmici i to mi je najvažnije”.

Folka Borovje je nastupila u sastavu: Zečević, Rabić 2, Krivić 8, Sunjog 2, Graonić 6, Barić Cvenk 8, Kovač, Hitrec 2, Posavec 2, Avdić 6, Hranielli, Bauer 5.