Ciglar ”Nisam imao želju porazom završiti trenersku karijeru”..

foto: FIba basketbal

Nakon poraza od Srbije i završetka Challengera u Španjolskoj izbornik ženske U16 reprezentacije Željko Ciglar kazao je da je ovo bila njegova posljednja utakmica na klupi kao trenera. Bogata trenerska karijera je iza gospodina Ciglara u kojoj smo pisali i u prošlogodišnjem intervju koji je dao našem portalu. Prenosimo njegova razmišljanja nakon susreta sa Srbijom koje je dao za službenu stranicu HKS-a

“Nažalost moja najava da će biti jako teško zadnje tri utakmice, zorno se pokazala na terenu. Danas smo pokušali, ali ne možeš igrati na mahove, treba puno više koncentracije i košarkaškog umijeća da bi se pobjeđivale ekipe kao sto su Španjolska, Mađarska pa i Srbija na kraju. Osobno ostaje mi gorak okus u grlu zbog ovog poraza, nisam imao želju završiti svoju trenersku karijeru porazom, ali takav je život. Iskreno se nadam da će u dogledno vrijeme neko drugi povesti žensku hrvatsku košarku prema boljem sutra. Od srca to želim. Još jednom hvala svima onima koji su me kritizirali i onima kojima sam bar malo bio drag u ovih 51 godinu trenerskog opusa. Hvala još jednom od srca.”

Košarkaški savez Zagreba zahvaljuje gospodinu Željku Ciglaru na svemu što je kao trener dao ženskoj košarci u Zagrebu, Hrvatskoj i šire i vjerujemo da će i dalje svoje bogato znanje prenositi mlađim trenerima.

Košarkaški kamp Novalja