Baćani ”Ove sezone smo skupljali međunarodno iskustvo”…

Rezime na ovu nedovršenu sezonu zbog koronavirusa iznio nam je i Siniša Baćani, predsjednik i trener ŽKK Istok “Kako naš klub nema seniorsku ekipu, od osnutka kluba 2012.godine, svoj rad baziramo na školama košarke i mlađim kategorijama. Nakon najuspješnije 2018/2019 sezone u mlađim kategorijama gdje su nam doslovce sve natjecateljske selekcije polučile rezultate, osvojena tri međunarodna turnira(U15), polufinale PH(U13), treće mjesto u Hrvatskoj (U12), a škola košarke Sveta Klara prvakinje osnovnih škola grada Zagreba, u sezoni 2019/2020 po prvi puta nastupili smo i sa kadetskom selekcijom koju su činile uglavnom igračice predkadetskog uzrasta. Puno tih cura je napredovalo kroz veliki broj utakmica što se najbolje moglo vidjeti u U13 uzrastu, osvajanjem trećeg mjesta u Zagrebu kao i kod predkadetkinja koje su do prekida natjecanja bile također treće u poretku. Ove sezone smo u suradnji sa Folkom Borovje nastupali sa zajedničkom selekcijom u vrlo dobrom međunarodnom natjecanju LWB ligi igrajući protiv slovenskih, austrijskih i talijanskih ekipa te se plasirali na Finalni turnir koji je zbog svima poznate situacije odgođen. Sve u svemu, zadovoljan sam osobito na planu razvoja i napretka nekih igračica.”..ističe Baćani i dodaje ”Iako nam je ove sezone manji broj djece u školama košarke, još uvijek možemo biti zadovoljni, prije svega zahvaljujući velikom trudu i radu naših trenerica, sa respektabilnom brojkom djevojčica koje su zainteresirane za košarku”

Istoku prošle godine bronca na PH do 12.godina…

Problemi koje muče ovaj mladi klub vezani su i za gotovo sve klubove ”Nedostatak novca, nezainteresiranost sponzora za žensku košarku s time da je nama još i teže jer nismo još u sustavu javnih potreba za sufinanciranje sportskih udruga Grada Zagreba pa doslovce izvlačimo svaku sezonu jedva spajajući kraj sa krajem. No tu smo već eto sedam i pol godina i nećemo se predati.”

Pogled prema naprijed uvelike će se odnositi na vrijeme kada će završiti ova pandemija ”Teško je sada bilo što isplanirati za sljedeću sezonu dok se sve ovo ne završi, a puno toga će ovisiti o gospodarskoj i ekonomskoj situaciji u zemlji kojoj ćemo se morati prilagoditi kao i kompletna sportska scena. Ono što je sada najbitnije je zdravlje, naše cure odrađuju “Ostani Doma ” treninge koje smo im pripremili, a mi u klubu radimo na tome da isplaniramo razne opcije za nastavak naše košarkaške priče.” 

Košarkaški kamp Novalja