VERN UOČI NOVE SEZONE ŽELJA SU KVALIFIKACIJE ZA A-1…

Nešto manje od tri tjedna su ostala do početka nove sezone. Svoju drugu drugoligašku sezonu igrat će VERN najmlađi zagrebački A 2 ligaš koji je prošlu premijernu sezonu završio na odličnom drugom mjestu iza Hermes Analitice.

S obzirom na činjenicu da je gotovo kompletna momčad ostala na okupu, a pristigla su i nova pojačanja ciljevi VERN-a u novoj sezoni su borba za sami vrh, odnosno ulazak u kvalifikacije za A 1 ligu.

Najveća promjena dogodila se na trenerskoj klupi gdje je Željka Ciglara zamjenio dojučerašnji centar Srđan Helbich koji će pak usluge pod obručima koristiti od Zvonimira Ćutuka koji je pristigao iz Rudeša.

” Ekipa je gotovo cijela ostala na okupu. Uz Ćutuka pristigao nam je Tomislav Grgić iz Oriovca, Mario Raič iz Osijeka, a na parket se vratio i Leon Abramović koji je bio ozlijeđen prošle sezone”….kaže sportski direktor i pomoćni trener Mario Kralj koji naglašava da je cilj do početka sezone angažirati još jednog kvalitetnog ”zaštićenog” igrača i dodaje da su ambicije velike ”Imamo želju da pokušamo biti prvi i izborimo kvalifikacije za A 1 ligu, ali parket će pokazati koliko smo mi jaki, i kolika je kvaliteta drugih klubova”.

Mario Kralj

Mario Kralj

Pravi ”slavonski štih” prisutan je u VERN-u gdje pored trenera Helbicha korijene istoka Hrvatske vuku i Kordić, Raič, Grgić, Abramović i Garvanović, a svoj premijerni debi na klupi Helbich će imati 3. listopada kada će VERN ugostiti Samobor.

”Mogu biti zadovoljan kako dečki treniraju, a tek smo odigrali tri prijateljske utakmice pa mi je teško nešto više reći. U svakom slučaju imamo ”kostur” ekipe iz prošle sezone i mislimo da bi mogli opet biti u samom vrhu, pa i na vrhu”…kaže Helbich koji je najveći dio svoje bogate karijere proveo u Osijeku, a nakon što je prošle sezone nosio dres VERN-a odlučio se za prekid karijere i trenersku klupu.

Srđan Helbich novi trener VERN-a

Srđan Helbich novi trener VERN-a

Glavne okosnice njegove momčadi činit će iskusni organizaotor igre Hrvoje Božić, vanjski igrači Filip Kordić i Tomislav Grgić, a veliku kvalitetu momčad posjeduje i pod obručima u liku Tomislava Garvanovića i Ćutuka. Tu je i Jure Rezo koji više nije zaštićeni igrač, te Filip Šimović koji igra svoju drugu sezonu u klubu koji uz košarku pretendira i studiranje.