Zadar slavio protiv Cedevite i izborio četvrtu utakmicu…

foto: Fb KK Cedevita

Cedevita nije uspijela trokorakom ući u finale PH. Zagrepčani su večeras poraženi u Zadru 85:83 pa će se igrati i četvrta utakmica u Zagrebu.

Zadar je odigrao odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg je imao 14 koševa viška (49:35). Početkom treće četvrtine Šime Špralja i Domagoj Vuković su ubacili trice, pridodali se Luka Žorić i Vladimir Dašić pa je momčad Ante Nazora imala 22 razlike (59:37). U posljednjih deset minuta ušlo se s prednošću Zadra 73:56. Činilo se da će Cedevita teško do preokreta. S tri trice Jacoba Pullena stigla je momčad Slavena Rimca na minus 4 (77:73) na četiri minute do kraja. U završnici prava drama koja je pripala domaćinima. Povela je Cedevita 83:82 na minutu i pol prije kraja, ali je prednost Zadru vratio Žorić. Vuković je ubacio jedno bacanje, a nakon nesportske Domagoja Bošnjaka domaćini preko Luke Božića nisu zabili bacanja, ali to Cedevita nije iskoristila jer su Cook i Pullen bili neprecizni.

Dašić je s 19 poena i 11 skokova predvodio Zadar. Žorić je dodao 17 uz 11 skokova, a Božić 16 uz 12 skokova. Kod Cedevite Pullen je ubacio 21 (trice 3/9), a Justin Cobbs 15 poena.

“Logično je da se ne može utakmicu igrati pet minuta. Upozoravali smo. Nakon pobjede u Zagrebu sam rekao da će biti vrlo zahtjevna i komplicirana utakmica i to je normalno. Momčad koja tako izgubi ima puno veću, hajmo reći, želju i motiv da pokaže da nije tolika razlika. No, koliko god čovjek upozoravao, jednostavno svi misle ‘otvorit će se, dobit ćemo, pitanje kad ćemo prelomiti utakmicu’. Čestitam ekipi Zadra, koja je pokazala karakter da ne završi seriju sada, a mi se moramo okrenuti sljedećoj utakmici i biti bolji da pobijedimo. Isto ne očekujem laganu utakmicu. Prema tome, trebamo biti pravi.”..kazao je nakon susreta trener Cedevite Slaven Rimac, a prenosi kkcedevita.hr