U petak starta nova sezona... U susret početku Druge muške lige….

foto: kksamobor.hr

Utakmicom Mladosti i Podsuseda u petak starta nova sezona u Drugoj muškoj ligi u kojoj će nastupiti deset klubova. Donosimo najavu prvenstva kroz najznačajnije promjene u igračkom kadru klubova. Naš portal će i ove sezone iscrpno pratiti ovu ligu.

SAMOBOR – slovi za jednog od najvećih favorita za osvajanje prvog mjesta i plasman na kvalifikacijski turnir za Prvu ligu. Momčad Marina Sedlara tijekom pripremnog perioda nametnula se odličnim rezultatima s  klubovima iz višeg ranga natjecanja, a sastav nije doživio značajnije promjene. U Samoboru više ne stanuje Luka Živko (Zrinjevac 1937), a pristigli su Tomislav Đurinović, Vanja Miletić i Luka Žilić. Uz njih trener Samobora računa na iskustvo Šiloboda, Gionechettia, Gazića, Grila, Škare, Levanića i Mandalinića, te niz mladih igrača kao što su Srabotnak, Šustić, Filipović i Jelić.

SESVETE – Uz Samobor ambicije za sami vrh najavljuju i Sesvećani koji će u sezonu ući bez prvog organizatora igre Philipa Babića (ozljeda koljena), a na njegovo mjesto stigao je Ivan Radman iz Bosca. Pristigli su i Franko Dugandžić iz Zapada te mladi Karlo Ojdanić, dojučerašnji junior Dubrave. Sesvete je napustio Martin Juršić (Zrinjevac 1937), a trener Tomislav Vouk kaže ”Nama su najveći problem utakmice s klubovima iz donjeg doma lige gdje nismo u pravim izdanjima. Pripremni period je bio zadovoljavajući jer smo u sedam utakmica šest dobili, a da nije bilo ozljede Babića bilo bi još i bolje. Mislim da su Samobor i Podsused najveća konkurencija za sami vrh”. Sesvete će i ove sezone predvoditi Dario Papak, a uz njega i spomenute Radmana, Dugandžića i Ojdanića rezultat će ovisiti i o igrama Raguža, Semrena, Perkovića, Oršanića, Torića, Mišića, Vlašića i Marića.

PODSUSED – Trener Ivan Vukoja već je u razgovoru za naš portal istaknuo da ove sezone njegova momčad može pomrsiti račune klubovima koji pretendiraju na sami vrh, a dolazak iskusnog organizatora igre Hrvoja Božića, te Levanić- Kutnija, Ćosića i Župana uz ostanak prošlosezonskih lidera momčadi najavljuje jednu dobru sezonu.

HAKK MLADOST – Nastavlja zacrtanim stazama kojima kroče već nekoliko sezona. I ove godine momčad će činiti juniori i ponajbolji kadeti Cedevite kojima će s klupe i dalje kormilariti Marko Trninić. Jedna od glavnih uzdranica biti će zlatni kadeti Matej Bošnjak i Domonik Rašić, izlazni juniori Brzović, Čubrilo, Krajinović, Kalinić i Žaja, te igrači 2001.godište Lukačić, Parlov, Pavičić, Matković, Radović i Serdarušić.

Matej Bošnjak (foto: KK Cedevita)

ZAPAD – klub koji je napravio najveći zaokret tijekom pauze između dvije sezone. Od iskusne momčadi protekle sezone ostao je tek Alan Baričević, a ostatak kadra činiti će juniori i ponajbolji kadeti (Izuzev Prkačina) Cibone koje će s klupe voditi Ivan Juran. Zadarski stručnjak računa na kvalitete mladih igrača koji su u pripremnom periodu odigrali nekoliko odličnih utakmica, a u sastavu se između ostalih nalaze i zlatni kadeti Lukša Buljević, Hrvoje Majcunić i Filip Paponja, te nešto stariji Bistrović, Cvitanović, Rašić, Branković, Gnjidić, Sedlo, Šenvald, Ivić, Porobić i Škara.

Druga liga Centar, 1. kolo

19.10.2018. 20:30Mladost - Podsused (Dom košarke Cedevita)
20.10.2018. 14:30Zapad - Sesvete (KC Dražen Petrović)
20.10.2018. 20:00Univers Bosco - Medveščak (ZV, SC Univers)
21.10.2018. 17:30Samobor - Maksimir (SD Samobor)
21.10.2018. 18:00Zrinjevac 1937 - Ivanić (Dom sportova III)

AGENS UNIVERS – u svoju drugu sezonu ulazi s Mirom Vranjićem na klupi kao prvim čovjekom uz Marka Bošnjaka. Sastav se nije puno mijenjao uz dolaske Luke Seničića i Frane Jusupa. Uz njih tu su Cindrić, Sovulj, Bilić, Krčelić, Maljić, Bandić, Žulj, Bušić, Raič, Čičko, Ćirić i Matijević.

ZRINJEVAC 1937 – S puno većim ambicijama ulazi u ovu sezonu. Trener Ivica Burić uz podršku agilne uprave priskrbio je dolazak Živka, Habazina, Juršića i Krpeljevića, uz ostanak igrača koji su prošle sezone igrali važnu ulogu kao što su Kušec, Martinac, Validžić. ”Cilj ove sezone je napraviti korak više, a ukoliko se otvori mogućnost i napasti sami vrh”..kaže trener Burić koji uz spomenute igrače računa na Šobaka, Barića, Jukića, Lončarića, Ćorića, Večeka, Čavara i povratnika Valentina Buru. Svoje domaće utakmice igrati će u dvorani III Doma sportova.

MAKSIMIR – U novu sezonu ulazi s mladim trenerom Jakovom Balokovićem na klupi koji je radio u školi košarke, a u nekim susretima igračka pomoć bi se mogla očekivati i od veterana Gordana Zadraveca. Prvi strijelac momčadi bi i dalje trebao biti Filip Škrinjarić (najbolji strijelac lige prošle sezone), a uz Klapana, Mandića, Reginu, Hrkaća, Lacića, Devčića, Madžarca, Gašparića i Jakupčića svoju priliku će tražiti i mladići poput Petra Mikulića (stigao iz Dubrave), Henrika Hofmana i Juraja Dawidovskog.

IVANIĆ – je u velikoj mjeri redizajnirao momčad. Pristiglo je šest novih igrača od kojih izdvajamo Karla Pandura i Mislava Vragovića (Medveščak), povratnike Antuna Maronića (Međimurje) i Ivora Štefanovića (Osijek), te Lovre Turkalja i Kristijana Razumića koji su propustili prošlu sezonu. Ivanić će imati puno širi roster ove sezone i bez Maria Kralja koji je nosio dres posljednjih nekoliko godina. O iskustvu Havličeka, Groboteka, Božičevića i Zajčića nije potrebno govoriti.

foto: kksamobor.hr

MEDVEŠČAK – kao povratnik u Drugu ligu ima samo jedan cilj, a to je ostanak u ligi. Trener Hrvoje Franić ostao je bez šest igrača (Šafta, Krajačić, Štrbac, Barić, Vragović, Pandur), a pristigli su Luka Sunara (Zadar), Marin Matija Savin Belas (Istrauni), Dominik Leško (Kutina) i Ivan Štefanac. Tu su od prošle sezone Budić, Sandalj, Ivanković, Balaško, Išerić, Kopanja, Majdandžić, Došen, te niz juniora koje predvodi Lovre Maloča