Trešnjevka 2009 osvojila Kup Ružice Meglaj-Rimac…

U zagrebačkom finalu Kupa Ružice Meglaj – Rimac u Požegi Trešnjevka 2009 je slavila protiv Medveščaka 65:57 i tako osvojila svoj prvi trofej pod ovim imenom, a nakon punih 26 godina trofej Kupa je stigao na Trešnjevku. U posljednjih deset minuta ušlo se u egalu (51:51), a sastav Deana Nemeca do trofeja je povukla sjajna Iva Dorja Žaja koja je ubacila 19 poena uz 15 skokova. Nakon njenih pet uzastopnih poena pridodala se Vivien Nejašmić te Nika Rodek koja je ubacila tricu za 61:53. U završnici su promašaje Medveščaka s linije slobodnih bacanja kaznile Hana Muhl i Anja Majstorović za veliko slavlje Zelenih na parketu dvorane Tomislav Pirc u Požegi.

Uz Žaju kod Trešnjevke izdvajamo 11 poena Nejašmić te 10 Majstorović uz 6 asista. Kod Medveščaka Lea Hajdin je ubacila 12, a Anđela Strize i Ana Mandić po 11.

IZJAVE

”Ovo je čudesan uspjeh s petorkom u kojoj se nalazi jedna kadetkinja, tri juniorke i jedna seniorka. One su talentirane i najvažnije je bilo njih uvjeriti da vjeruju u sebe. Ja sam vjerovao u njih i uz puno rada to nam se vratilo. U prvom poluvremenu smo imali problema s tricama Hajdin i Vunić te s napadačkim skokom. Razgovarali smo najviše o tome u poluvremenu i dobili smo bolji odgovor u drugom poluvremenu. Stao je Medveščaku šut za tri poena što smo i očekivali kada smo podignuli obranu. Ovim trofejom mi smo ciljeve ove sezone prebacili i bez pritiska kao što ga nije bilo niti sada ulazimo u doigravanje za naslov prvaka. Nakon dobrog odmora najvažnije je da budemo kompletni i da nam se Žaja priključi nakon ove ozljede jer znamo koliko nam znači”..kazao je Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009.

”Ovo je četvrta utakmica koju smo izgubile na mali broj poena. Definitivno nas je poremetio rani izlazak Ane Mandić gdje smo izgubili dubinu i skok te su one na taj način umrtvile našu igru. Ono što nismo mogli energetski odgovoriti je branjenje njihovih visokih igračica na pozicijsku igru. Smatram da smo puno ranije trebali riješiti utakmicu jer smo u trećoj četvrtini stalno plesali između tri i pet razlike a nikako nismo uspjeli prelomiti. Premalo je 22 poena zabiti u drugom poluvremenu da bi se dobilo utakmicu u finalu.”..kazala je Iva Borović Gregov, trenerica Medveščaka.