Samobor u novoj sezoni prvoligaš... Radulović ”Zanimaju nas mladi igrači i stabilni prvoligaš”…

foto: Radio samobor

Samobor će u novoj sezoni po prvi puta nastupiti u Prvoj muškoj ligi. Iako su posljednjih nekoliko sezona uvijek bili na korak od prvog mjesta Druge lige Centar sada su kroz pozivnicu (ulaskom Dubrave u HT Premijer ligu otvorilo se jedno mjesto) uspijeli dohvatiti viši rang natjecanja u koji će ih kao trener povesti nekadašnji sjajni košarkaš Zdravko Radulović.

” Kada je stigao poziv iz Samobora prespavao sam jednu noć i prihvatio poziv da preuzmem seniorsku momčad u jednom zdravom klubu koji ima ambicije da bude još bolji. Trenirali smo šesti i sedmi mjesec kao jedan od rijetkih klubova u Hrvatskoj i napravili određenu selekciju igrača s kojom želimo započeti pripreme i krenuti u sezonu. Cilj je u prvoj sezoni svakako biti jedan stabilni prvoligaš čiji će naglasak biti na tome da priliku dobiju mladi igrači i u neku ruku u problemima u kojima se nalazi naša košarka želimo pridonijeti tome da budemo jedna pozitivna priča. Naravno da kostur momčadi od prošle sezone postoji, a sada je na meni da kroz pripremni period napravimo jednu momčad koja će imati što pokazati na parketima širom Hrvatske”…kaže Radulović koji je početak priprema najavio za 20.kolovoza te u pripremnom periodu izdvojio tradicionalni turnir koji Samobor organizira svake godine. ”On će se igrati 21. – 22.rujna, a nastup su potvrdili Dubrava i Bosco, dok u slijedećim danima očekujemo potvrdu još jednog kluba”

Radulović je posebno naglasio želju da svoje veliko igračko iskustvo prenese na igrače koji igraju na vanjskim pozicijama, a tu prije svega misli na organizatore igre i bekove. Samobor će sezonu u Prvoj ligi otvoriti domaćin susretom protiv još jednog debitanta u ligi Omiš Čagalj Toursa.

Prva liga, 1. kolo

05.10.2019. 17:00Bosco Zagreb - KK Jazine Arbanasi (SD Trnsko)
05.10.2019. 18:00KK Pula 1981 - Sesvete
05.10.2019. 19:00Cedevita Junior - Zagreb (Dom košarke Cedevita)
06.10.2019. 16:00AKK Universitas - Dinamo Zagreb
06.10.2019. 18:00Samobor - Omiš Čagalj Tours
12.01.2020. 18:00KK Dubrovnik - KK Ribola Kaštela