Akademija ''Žana Lelas'' domaćin završnog turnira... Pretkadetkinje, PH: Trešnjevka 2009 i Orka po medalje u Split…

foto: Marin Sušić (hks-cbf.hr)

U Splitu se u subotu i nedjelju održava završni turnir PH za pretkadetkinje. Domaćin završnice je Akademija ”Žana Lelas” koja brani naslov prvakinja osvojen prošle godine u Zagrebu. Uz KAŽL nastup na završnici su osigurale Vodice, te zagrebački klubovi Trešnjevka 2009 i Orka koji su prošle godine osvojili drugo i treće mjesto. Uoči puta u Split porazgovarali smo s trenerima Trešnjevke 2009 i Orke.

”Naše sve misli su okrenute prema utakmici protiv Orke od koje smo ove sezone izgubili jednu utakmicu. Maksimalno smo fokusirani na tu utakmicu i uopće ne želimo razmišljati o eventualnom finalu i utakmici protiv KAŽL koja je favorit protiv Vodica”..kazao nam je trener Trešnjevke 2009 Šime Vidaković kojeg smo upitali mogu li ”Zelene” uzvratiti domaćinima u eventualnom nedjeljnom finalu, ali na to pitanje nam Šime nije dao odgovor smatrajući da njegova ekipa mora prvo izboriti finale što je pravo razmišljanje jednog trenera.

”Plasman na završni turnir za naš klub je velika stvar i u Split odlazimo rasterećeni. U sezoni kada smo imali veliki broj utakmica jer smo uz domaću ligu igrali i WABA ligu osvajanje jedne od medalje bio bi veliki uspjeh. Realno gledajući KAŽL i Trešnjevka 2009 su ekipe koje bi se trebale boriti za naslov, a mi imamo hendikep u polufinalnoj utakmici gdje nam neće igrati Nika Mateković. Naravo da se nećemo predati jer su to pretkadetkinje i sve je moguće’‘..ističe trener Orke Kristijan Belošević uz koga će na klupi sjediti angažirana predsjednica Marina Mikulić ne skrivajući veliko zadovoljstvo ”Veliki uspjeh za naš mali klub koji četiri godine djeluje i u jednoj obiteljskoj atmosferi uspijeva drugu godinu izboriti završni turnir”.

Pretkadetkinje, Završni turnir (PH) - Split, Polufinale

19.05.2018. 13:30Akademija Žana Lelas - ŽKK Vodice
19.05.2018. 15:45ŽKK Trešnjevka 2009 - ŽKK Orka