Nemec ”Mladim curama nismo htjeli zatvarati prostor”…

foto: hks-cbf.hr

U subotu starta nova sezona za košarkašice, a dosadašnja Prva liga službeno se zove Premijer liga koja će u prvom dijelu sezone biti podijeljena na skupine Sjever i Jug. Nama zanimljivija biti će skupina Sjever u kojoj između ostalih nastupaju Medveščak, Trešnjevka 2009 i Zagreb. Prve tri ekipe iz svake skupine nakon 10 kola izborit će nastup u Ligi za prvaka. Slavonski klubovi Plamen Požega i Mursa Vros na prošlotjednom turniru u Požegi pokazali su da će u novoj sezoni biti itekakav izazov za zagrebačke ekipe. Trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec u novu sezonu ulazi bez sedam igračica iz prošle sezone, a tek će Anja Majstorović biti prijeko potrebno iskustvo mladoj ekipi koju većinom čine igračice rođene 2003. i 2004.godine.

”Slagali smo roster u skladu s trenutnim mogućnostima. Ekipa je mlada i talentirana i u ovom trenutku jednostavno nismo htjeli dovoditi starije igračice da bi ovim mladim curama dali priliku da igraju Premijer ligu. Svjesni smo da će biti jako teško izboriti jedno od prva tri mjesta koja vode u Ligu za prvaka, ali da će ove cure pokazivati napredak kroz sezonu u to sam siguran ‘‘..kaže Nemec koji se osvrnuo na turnir u Požegi ” Definitivno da Mursa i Plaman Požega imaju veće iskustvo i igračice koje odskaču kvalitetom. Osječanke već nekoliko godina slažu ekipu i sada su te cure uz iskustvo koje imaju spremne odgovoriti zahtjevima prvog ranga. Požegu nosi Jelena Ivezić i Amerikanka, te će uz domaće cure biti vrlo nezgodne. Medveščak je nastupio bez četiri igračice tako da to nije realna slika ekipe iako treba vidjeti kada i koliko će vremena biti potrebno da se vrate nakon ozljeda. Ekipe jako puno ovise o jednoj ili dvije igračice, tako da će eventualne ozljede igrati bitnu ulogu u ovosezonskim rezultatima”.

U Trešnjevku je pristigla Bruna Obratov kao jedna od igračica s iskustvom igranja u elitnom rangu ”Ona se vraća nakon ozljede križnih ligamenata iako je i prošle sezone odigrala neke utakmice. Sigurno da je očekuje vrijeme prilagodbe na ekipu i samu ligu. Prva dva kola smo gosti FSV-u i Plamen Požegi. Što se FSV-a tiče sigurno da su kvalitetnije dovođenjem Mie Mašić, a ostaje vidjeti koliko si dobili dolaskom nove Amerikanke. Nama je svaka utakmica veliko iskustvo, ali naravno ako nam se ukaže prilika za bolji rezultat da ćemo biti spremni objeručke prihvatiti.”..dodao je Nemec.

Premijer liga Sjever, 1. kolo

03.10.2020. 17:00ŽKK FSV - ŽKK Trešnjevka 2009
03.10.2020. 19:00ŽKK Medveščak - KK Mursa Osijek (SŠD Peščenica)
04.10.2020. 16:30ŽKK Zagreb - ŽKK Plamen Požega (ŠSD Boško Božić Pepsi (Trnsko))