Starta Prva ženska liga... Medveščak kreće iz Zadra, Zagreb iz Dubrovnika…

foto: hks-cbf.hr

Utakmicama 1.kola u subotu starta Prva ženska liga koja će ove sezone brojati deset klubova. Sva tri zagrebačka prvoligaša na startu su gosti, a prvi će na parket Zagreb koji gostuje u Dubrovniku, dok u nedjelju Medveščak u obranu naslova kreće iz Zadra, a Trešnjevka 2009 sezonu otvara u Požegi.

Šesterostruke prvakinje Hrvatske košarkašice Medveščaka sezonu otvaraju u Zadru, a nakon niza godina kako ističe novi trener Viktor Kovač ne ulaze s ulogom favorita ” Ove godine igramo u dosta mlađem sastavu. Imamo i novog trenera, ali imamo i kvalitetu koju želimo što bolje prezentirati na parketu. Možda za mnoge nismo više favoriti jer smo ostali bez nekoliko važnih igračica, ali mi ćemo dati sve od sebe i težiti što boljem rezultatu. Drugi klubovi su se znatno pojačali i treba ih respektirati. Mislim da će liga biti zanimljivija i jača što se već dugo priželjkuje. Ne sumnjam da nas u Zadru čeka teška utakmica, ali smo spremne prezentirati igru na čemu smo radile cijele pripreme”..ističe motor Medveščaka Ana Petrak koja nakon odlaska Mateje Tadić i Ive Todorić ima značajnu ulogu u kreiranju napada Medekica”.

Ana Petrak (foto: hks-cbf.hr)

Zagreb odlazi u Dubrovnik gdje ga čeka možda i ponajbolja ekipa lige Ragusa koju s klupe vodi trofejni trener Medveščaka Braslav Turić, a u koju su pristigle Todorić i Vojtulek upravo iz Medveščaka ” Objektivno Ragusa je favorit u ovom susretu, a naša je želja da ih na neki način možda iznenadimo jer se ni one vjerojatno nisu još uigrale.  Uz Ragusu favoriti lige su Trešnjevka 2009 i Šibenik, a naša je želja ostvariti plasman iz prošle sezone, iako bi bilo lijepo možda i korak više. Ostali smo bez Plavljanin, Hajdin i Mamić, a pristigle su nam Ćurić i Krnic. Muče nas i ozljede tako da neće biti nimalo lako u skraćenoj ligi koja će biti izjednačenija, ali i neizvjesnija.”…kaže Antonija Jurić, značajan oslonac sastava Gjure Simona.

Premijer liga (ž), 1. kolo

12.10.2019. 15:45ŽKK Split - ŽKK FSV
12.10.2019. 16:00ŽKK Ragusa - ŽKK Zagreb
12.10.2019. 18:00ŽKK Šibenik - ŽKK Pula Moviter
13.10.2019. 16:00ŽKK Zadar - ŽKK Medveščak
13.10.2019. 19:00ŽKK Plamen Požega - ŽKK Trešnjevka 2009