Kukić ”Stanišak me trenerski usmjerio za uspjehe u Rudešu i Cedeviti”…

Iza njega je šesta sezona rada u omladinskom pogonu Cedevite Junior. Zagrepčanin Nenad Kukić iza sebe ima šest medalja na prvenstvima Hrvatske za mlađe kadetgorije kao trener Cedevite i Rudeša gdje je također proveo šest godina.

Igračku karijeru vezao je za Zrinjevac, iako je prve korake napravio u Mladosti s 13 godina gdje je paralelno trenirao i odbojku ”Prvi treneri u Mladosti su mi bili Dalibor Krneta i Davor Matković, a nakon godine dana na nagovor prijatelja prešao sam u Zrinjevac gdje su me trenirali Tomislav Golemac,  Marko Bošnjak, te nažalost pokojni Zoran Sučević i Silvije Jenkač. Posebno se sjećam posljednje dvije juniorske sezone kada smo osvojili dvije medalje na PH. 1999.godine smo pod vodstvom trenera Jenkača u finalu dobili Cibonu, a za nas su igrali Ivan i Marko Morić, Matija Češković, Marijan Pojatina, Mario Simović, Ivan Ćosić, Enes Raković, Petar Rončević, Vedran Smolčić, Marin Rozić i Andrija Krešić. Drugu godinu smo upravo od Cibone izgubili u finalu”..prisjeća se Kukić koji je već sa 18 godina bio svjestan svoje uloge u košarci ”Pa kako sam vidio da neću biti ozbiljniji košarkaš morao sam se odlučiti što ću raditi u košarci prema kojoj imam veliku ljubav. Odlučio sam biti trener, a ne sudac ha ha ….”

Trenerski i igrački put ga je odveo u Goricu ”Tamo je Ivan Stanišak bio glavni trener seniorske momčadi, a Kruno Krajnović šef omladinskog pogona i tako sam stigao u Veliku Goricu gdje sam počeo raditi u školi košarke i još nešto odigrao. Uslijedile su dvije trenerske godine u Kaptolu nakon čega sam se zaputio u Čakovec”

Malo neobično da se kao prilično mladi trener zaputio u Čakovec gdje je stigao poziv ”Opet od Stanišaka koji je najviše utjecao na moju trenersku karijeru. On je bio prvi trener Međimurja jednu sezonu, a drugu su treneri bili Mladen Cetinja, Max Vučković i Šime Vidaković. Klub je obje sezone igrao kvalifikacije za A 1ligu, ali nije uspijevao. Ja sam gore dvije sezone radio u omladinskom pogonu”

Nakon dvije godine boravka u Čakovcu uslijedio je povratak u Zagreb ”Danko Miholić Lima me zvao da dođem u Rudeš i oformim školu košarke, odnosno mini basket koji tada u Rudešu nije djelovao. Bio sam jedan od začetnika pokretanja Mini lige Rudeš koja se i danas uspješno organizira. Moram reći da se trud i rad isplatio jer je izašla jedna potentna selekcija 1997/98 godište koja je kasnije uzela dvije medalje na završnicama Prvenstva Hrvatske. I tada smo u Rudešu kao i danas radili u maloj dvorani koja nije bila opremljena kao današnja, ali uz veliku volju djece i roditelja uspijeli smo sačuvati tu generaciju na okupu. Prvo smo 2012.godine osvojili treće mjesto na PH za mlađe kadete u Osijeku. To je generacija s Krešom Ljubičićem, Emilom Savićem, Ivanom Tvrtkom Majićem, Ivanom Skorupanom i ostalima, a kao kadeti dvije godine kasnije broncu smo osvojili u Splitu kada su s nama još bili Marko Jurič, Tomislav Cvitković, Luka Tomić i Grgur Matolić. Poraz u polufinalu od Zagreba je zaista bio nesretan jer smo primili tricu od Mate Mandića od table na dvije sekunde prije kraja’‘.

Pretkadeti Rudeša 2012

Kadeti Rudeša 2014.godine

Odličan posao u Rudešu nije ostao nezamjećen od strane Cedevite kluba s najboljim uvjetima za rad u Zagrebu ”Matej Mamić me zvao i ponudio mi da budem trener mlađih kadeta što je u tom trenutku bila stepenica niže, ali jednostavno uvjeti za rad kakve pruža Cedevita nisam mogao odbiti. Od kondicijskih trenera, zdravstvene službe pa do svih drugih stvari”.

Rezultati u Cedeviti očekivano nisu izostali jer je u pet sezona (ova posljednja nije završena) osvojio dva naslova prvaka Hrvatske i dva puta bio na pobjedničkom postolju ” Prva generacija mi je bila mlađe kadetska 2001/02 i već nakon godinu dana rada stigli smo do naslova. Onda sam dvije sezone vodio kadete gdje u prvoj sezoni nismo uspijeli proći na završni turnir, a u drugoj sezoni smo bili treći na završnici. Posljednje tri sezone radim s mlađim kadetima (pretkadeti), a 2018.godine smo na završnici u Domu sportova bili drugi iza Zadra, a tu nas je rijetko tko vidio prije sezone i u sezoni. Ta mi je medalja najdraža jer smo u polufinalu dobili do tada neprikosnovenu Cibonu. Prošle godine smo u Zadru bili prvaci Hrvatske”..zaključio je Kukić priču o uspjesima u Cedeviti gdje s Nikšom Strikom godinama čini trenerski tandem. Osvrnuo se na ovu sezonu koja je naglo prekinuta ”Po prvi puta smo igrali Jedinstvenu ligu pretkadeta i ona se pokazala kao jedno dobro rješenje. Jedina moja sugestija bi bila to da bi trebali imati malo veći broj utakmica, odnosno da bi se mogao orgnaizirati još jedan krug gdje bi klubovi iz vrha odigrali međusobno, kao i ovi iz donjeg dijela”.

Naslov s mlađim kadetima Cedevite 2015

Drugo mjesto mlađih kadeta Cedevite 2018

Prvaci Hrvatske za mlađe kadete prošle godine u Zadru

Bio je asistent Marijanu Manceu 2014.godine na klupi U14 reprezentacije Hrvatske koja je igrala na tradicionalnom turniru u Slovenj Gradecu, a kada ga danas pitate za trenerske uzore ili one od kojih je najviše naučio od Ivana Stanišaka kojeg je spomenuo dva imena će posebno izdvijiti ”Pa svakako Krunu Krajnovića i naravno Silvija Jenkača od kojeg sam dosta učio dok me trenirao u Zrinjevcu”. I Neno s nestrpljenjem iščekuje povratak na parket uz jednu bitnu činjenicu ”Mislim da nije potrebno žuriti i da je djeci danas najvažnije da uspješno privedu ovu školsku godinu pa će biti dosta vremena za pripreme nove sezone. Svako forsiranje bi nas moglo odvesti u problem s ozljedama, a s obzirom da je kraj sezone to nam nikako nije potrebno”

S obzirom da već 18 godina radi s djecom pitali smo ga imali ambicije biti seniorski trener ”Iskreno nemam. Kroz sve ove godine sam uvidio da me rad s djecom najviše ispunjava i mislim da tu mogu dati najviše”…zaključio je Kukić ovaj razgovor.