Treneri ponajboljih klubova o očekivanjima u sezoni... Kreće Treća liga…

Utakmicama 1.kola u subotu starta Treća muška liga Centar koja u novoj sezoni broji devet klubova. Za razliku od prošle sezone u ligi višu nisu Medveščak (izborio Drugu ligu) i Glina koja je odustala od natjecanja, a novi član je Petar Zrinski iz Vrbovca koji je prošle sezone bio posljednji u Drugoj ligi. Uoči početka sezone donosimo razmišljanja trenera iz četiri najbolja kluba iz prošle sezone uz naravno Medveščak.

Marko Plavec – KK Fortuna ”Dvoboj sa Ogulinom smatram pravim derbijem lige i možda dolazi za moju momčad prerano i na startu lige a pogotovo jer nas u drugom kolu očekuje uvijek nezgodno gostovanje u Sisku kojeg stavljam uz bok navedenom Ogulinu i Ksaveru, a izmedju četiri navedene momčadi će se prema mom mišljenju dijeliti prvo mjesto ove sezone. Trenutno je Ogulin sigurno ispred nas i to nije pila naopako jer smo mi ove sezone ostali bez dva bitna igrača kao što su Bučević i Atelj pa smo definitivno slabiji nego prosle sezone. Na njihovim pozicijama dosli su nam Malenica i Gorupec te tek trebamo vidjeti koliko nam mogu pomoći u narednoj sezoni u kojoj očekujem gornji dio tablice ako ne bude previše izostanaka i ozljeda. Za prvu utakmicu iz rostera nedostajat ce nam jos Lekić i Martinjak zbog privatnih obaveza a imamo i nekih bolesti kod bitnih igrača tako da u prvu utakmicu ulazimo dosta oslabljeni i pomlađeni pa je uloga favorita na strani Ogulina. Kroz čitavu sezonu tražit ćemo minute za razvoj mladih igraca iz vlastitog pogona kao što su Hrsto, Blokar, Mesić i Ladan.”

Branko Sadaić – KK Ksaver ”U ovoj sezoni očekujemo gornji dio prvenstvene ljestvice. S obzirom da smo ostali bez nekoliko starijih i iskusnijih igraca (Tomek, Roginić, Hohnjec, Bašić) na kojima se temeljila naša igra ostaje tek za vidjeti što može ova ekipa. Ja kao trener bih bio zadovoljan kada bi osvojili jedno od prva tri mjesta jer je ove godine liga puno izjednačenija u odnosu na prošlu sezonu. Već u nedjelju protiv Svetog Petra iz Vrbovca ćemo vidjeti u kakvoj smo formi i što se moze očekivati od ove dosta mlade ekipe.”

Ivan Vanić – KK Sisak ”U ovogodišnje natjecanje ulazimo sa mladom ekipom koja je uglavnom sačinjena od juniora uz okosnicu iskusnijih Vasiljevića i Čorušića. U odnosu na prošlu sezonu slabiji smo za izostanak tri visoka igrača iz  rotacije koji su zbog daljnjeg školovanja sreću odlučili potražiti u drugim sredinama te dugogodišnjeg umirovljenog kapetana Dimića. Slijedom tih okolnosti biti ćemo prisiljeni mijenjati način igre kako bismo se prilagodili trenutačnom rosteru. Dosada smo odigrali tri pripremne utakmice (Ivanić, Sesvete, Petrinja) te nas u subotu očekuje i susret sa Medveščakom kao generalna proba za derbi u 2. kolu protiv Fortune. Bez obzira što je tek početak natjecanja smatram kako će upravo taj međusobni susret odrediti daljnje ambicije oba sastava koja kvalitetom spadaju u gornji dom tablice. U ovoj sezoni očekujem borbu za sam vrh tablice, a s informacijama kojima raspolažem kao najozbiljnijeg pretendenta za naslov prvaka vidim momčad Ogulina.”

Miljan Vorkapić – KK Ogulin ”S obzirom da ove sezone imamo nekoliko novih igrača i glavninu ekipe čine igrači 2001. godište nadamo se prvenstveno dobrim igrama na tragu prošle sezone. Pokušat ćemo podizati formu iz utakmice u utakmicu te napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Mislimo da imamo kvalitet da se borimo za vrh te bi sve ispod treće pozicije bilo razočaranje. Prošle sezone su nam ozljeede bile najveći suparnik i sigurno nećemo stvarati pritisak igračima. Prvo kolo imamo teško gostovanje u Zaprešiću gdje ćemo vidjeti na koji ćemo način odgovoriti Fortuni. Pritiska nema, a želimo odigrati konkurento kroz cijeli susret i pružiti dobru igru pa bilo koji rezultat će uz to biti zadovoljavajući. Dečki su se pripremili tokom ljeta,  svi su željni igre, a stariji igrači će probati iskustvom pomoći mladima tako da se idemo boriti svaku utakmicu.”

Treća Liga - Centar, 1. kolo

13.10.2018. 16:00Fortuna - Ogulin (SD Zaprešić)
13.10.2018. 17:30Dugo Selo - Duga Resa (OŠ Ivan Benković)
14.10.2018. 18:30Ksaver - Petar Zrinski (OŠ Zabok)
14.10.2018. 20:30Petrinja - Novska (SŠ Petrinja)