Kreće Jedinstvena kadetska liga, debi Rudeša…

U srijedu utakmicom Sonik Puntamike i Šibenke starta treća sezona Jedinstvene kadetske lige koja i ove godine broji deset klubova koji će igrati 18 kola nakon kojih će četiri najbolje momčadi izboriti završni F4 turnir. Zagrebačku košarku će za razliku od protekle dvije sezone kada su predstavljala četiri kluba ove godine to činiti tri, a uz Cibonu i Cedevitu Junior svoj debitanski nastup imati će Rudeš koji će jedini biti domaćin u prvom kolu. Razgovarali smo s trenerima navedenih klubova o njihovom očekivanjima uoči početka lige.

”Najbolje momčadi u Hrvatskoj su na jednom mjestu. Mislim da tri momčadi iz Dalmacije Zadar, Split i Šibenik, te Cedevita Junior i mi se izdvajamo kvalitetom od ostalih klubova i da će se između ovih pet klubova tražiti četiri koja će igrati na završnom turniru. Moja želja je da mi kao momčad igramo bolje nego u prvom dijelu sezone, odnosno da se dignemo i individualno i timski. Bit će dosta zanimljivih utakmica, a naše prve dvije su u Osijeku i na domaćem terenu protiv FSV-a iz Rijeke koje nismo još najbolje upoznali. Sigurno će prvih nekoliko kola proći u upoznavanju rostera”..kaže Ivan Juran, trener Cibone koja brani naslov i koja je sa svih 14 pobjeda okončala uvodni dio sezone u regiji centar.

Treću sezonu zaredom Cedevitu Junior (bivša Cedevita) s klupe će voditi Anđelko Matov ”Slažem se da će liga ove sezone biti neizvjesnija nego prethodne dvije, a od igrača koje bih posebno izdvojio su braća Ivišić iz Šibenke. Moje mišljenje ja da bi bilo i bolje da se liga igra kroz cijelu sezonu, ali i ovako je značajan iskorak za razvoj mladih igrača. Sigurno da i ja kao trener želim da moji igrači rastu kroz ovu ligu, a za plasman na završni turnir uz domaće pobjede trebati će nam i nešto u gostima. Gotovo 80 posto momčadi čine mlađi 2004.godište igrači koji su vrlo perspektivni i ovo će njima biti jedno veliko iskustvo i prilika da se pokažu. Na startu gostujemo kod Vindije u Varaždinu koju nismo najbolje upoznali, iako sam ja vidio neke njihove igrače na nedavnom kupu regija u Vodicama. ”

Jedinstvena kadetska liga, 1. kolo

08.01.2020. 16:00GKK Šibenka - Sonik Puntamika
09.01.2020. 17:00KA Osijek - Cibona
09.01.2020. 19:45KK Vindija - Cedevita Junior
09.01.2020. 20:30Zadar - Split
09.01.2020. 20:40Dinamo Zagreb - FSV Rijeka (SD OŠ Rudeš)

Rudeš će na startu biti domaćin FSV-u, a trener Edin Hadžić ističe kako nema imperativa ”Prilično sigurno smo izborili nastup u ligi i sada očekujemo i želimo izboriti mjesto u sredini tablice. Imamo 18 kvalitetnih utakmica u kojima možemo napredovati. Liga mi se čini puno jača i neizvjesnija nego prethodne dvije godine, a sigurno da kao debitanti imamo veliki motiv pokazati sve ono što radimo na treninzima i što smo pokazivali u prvom dijelu sezone. Imamo dosta mlađih igrača 2004.godište koji će sigurno dobiti priliku. Na startu nas čeka domaći susret protiv FSV-a i tu imamo malu prednost domaćeg terena, ali treba znati da se klubovi iz manjih regija pojačavaju s igračima iz drugih klubova i tako čine neku vrstu regionalne selekcije.”