Kovač ”Naši ciljevi u Ligi za prvaka su najviši”…

Košarkašice Medveščaka domaćim susretom protiv Murse Vros (subota, 19h) otvaraju Ligu za prvaka. Trener Viktor Kovač ističe da bliska prošlost tjera klub i ekipu da se bori za najviši plasman ”Naravno da je naša prva želja ući u finale doigravanja, a onda i pokušati doći do naslova. Objektivno uloga favorita barem na papiru pripada Ragusi koja ima najiskusniju ekipu, odnosno kostur ekipe čine igračice od 27 do 36 godina što nema niti jedna ekipa u ligi”…naglašava Kovač koji kao i trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec ističe žal što nema doigravanja s četiri ekipe

”Iz prošlogodišnjeg sustava gdje je trebalo igrati osam klubova u doigravanju, sada smo stigli na dva što i nije baš logično i neznam je li negdje u Europi postoji ovakav sustav. Neznam koji su to bili razlozi, ali sigurno bi zanimljivost lige bila veća jer uz Ragusu koja ima ulogu favorita sve ostale ekipe izuzev možda Murse Vros konkuriraraju za drugo mjesto odnosno pojačale su se za Ligu za prvaka”.

Kao i većina drugih ekipa i Medveščak je imao turbulentan prvi dio sezone koji su obilježile izolacije i prekidi natjecanja ”Najvažnije je da svi zajedno budemo zdravi i da se možemo na pravi način vratiti natjecanju. Ono što bih htio naglasiti je činjenica da smo uz Trešnjevku 2009 najmlađa ekipa u ligi, a vjerojatno imamo najmlađu prvu petorku. Sve naše igračice su dobi između 16 i 22 godine i sigurno imaju motiva u konkurenciji najboljih klubova da se predstave u svom najboljem izdanju. Iskustvo je važan faktor u kreiranju rezultata, a mi smo tu prilično tanki, i trebat će nam puno pameti i sreće da izvučemo ovaj nastavak sezone”.

Kovač rotira deset igračica tokom cijele sezone i nastoji držati visok ritam igre ”Svaka igračica ima svoj zadatak i ukoliko jedna od njih izostane to se već jako osjeti na našoj igri. Želimo svima biti ozbiljan suparnik počevši već od prve utakmice protiv Murse Vros koja je uvjerljivom pobjedom protiv Zagreba pokazala svoj uspon forme. Imaju naglašeno iskustvo u vidu Sene Matešić i Davorke Balić, te još nekih igračica i sigurno nas neće čekati nimalo laka utakmica. Još prošle godine smo ih upoznali u Kupu i vidjeli kako ozbiljno i organizirano rade što se isplatilo i ulaskom u Ligu za prvaka”.

Premijer liga (ž), Liga za prvaka, 1. kolo

23.01.2021. 16:00ŽKK Pula Moviter - ŽKK Ragusa
23.01.2021. 19:00ŽKK Medveščak - KK Mursa Osijek (SŠD Peščenica)
24.01.2021. 17:30ŽKK Trešnjevka 2009 - ŽKK Šibenik (Dom sportova III)

Košarkaški kamp Novalja