Kadetkinje, PH: Trešnjevka 2009 želi vratiti naslov, Medveščak protiv Splićanki traži put prema finalu…

U subotu i nedjelju se u dvorani III Doma sportova održava završni turnir PH za kadetkinje. U polufinalnim susretima u subotu sastaju se FSV – Trešnjevka 2009 (15.30) i Medveščak – KAŽL (18.30). U nedjelju se razigrava za treće mjesto (12.30) i finale (15.30).

Naslov brani KA ”Žana Lelas” iz Splita koja je prošle godine u Zagrebu slavila protiv Trešnjevke 2009 i prekinula niz Zelenih od tri uzastopna naslova ”Mislim da smo se jako dobro pripremili za ovu završnicu jer smo imali jedan lijepi period kontinuiteta treninga što se vidjelo i na nedavno igranom juniorskom prvenstvu. Veliki broj igračica sudjelovao je ove sezone u radu seniorske ekipe. Imamo ambicije da vratimo kadetski naslov u naše vitrine i iskreno u ovom trenutku od svih ekipa imamo najširi kadar i visinu što bi trebao biti značajan faktor. Naravno da smo oprezni i sa strane da nam neće biti Tihane Pavičić koji je imala važnu ulogu u juniorskoj ekipi, a naravno puno izraženiju u kadetskoj. U polufinale protiv FSV-a ulazimo s respektom jer smo vidjeli kako su nas namučili u juniorskoj utakmici. Predviđamo finale protiv KA ”Žana Lelas” kao reprizu prošlogodišnjeg finala i naravno nadamo se pobjedi” ..kazao nam je trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec koji na završnicu stiže iz Srbije gdje se nalazio s U20 reprezentacijom Hrvatske.

Lucija Banović (Trešnjevka 2009)

Live stream FSV – Trešnjevka 2009
Live stream Medveščak – KA Žana Lelas

Medveščak je prošle sezone biti četvrti, a godinu dana ranije brončani, a trenerica Marija Kovač Mijač uoči završnice će kazati ”Očekivanja su uvijek velika, jer ja na drugačiji način, zajedno sa svojom ekipom ni ne mogu funkcionirati. Mislim da smo to pokazali i u utakmici protiv Raguse. Najvažnije je da budemo u svom najboljem izdanju i spremne na agresivnost koju pokazuju sve ekipe koje su na završnici. U obrani moramo dati svoj maksimum, a u napadu biti strpljivi. U polufinalu nas čeka KAŽL s velikim brojem igračica koje imaju individualnu kvalitetu, ali smo se spremali za njih i vjerujemo da ćemo ih uspijeti zaustaviti. Spremni smo se boriti za što bolji rezultat”.

Košarkaški kamp Novalja