Juniorke ispale u diviziju B…

foto: Fiba

U razigravanju od 13. – 16.mjesta na EP u Sarajevu ženska juniorska reprezentacija Hrvatske doživjela je neočekivani poraz od BiH 73:70 i na taj način ispala iz elitnog ranga juniorske košarke, pa će generacija 2002.godište i mlađe slijedeće godine igrati u B diviziji.

Iako je u pripremnom periodu uvjerljivo slavila protiv BiH naša reprezentacija je danas na ulasku u posljednju četvrtinu imala 10 koševa viška, ali opet kao u prethodnim utakmicama uslijedio je pad koji je kumovao novom porazu s kojim su izgubljene sve šanse za ostankom u društvu najboljih.

Prednost Hrvatske 59:49 na ulasku u posljednju četvrtinu domaća reprezentacija je anulirala serijom 14:4 za 67:63 na dvije i pol minute do kraja. Uspijela je Ana Mandić smanjiti na 69:68, a mirne ruke je bila Marija Keseljević koja je ubacila četiri slobodna bacanja.

Dragana Zubac s 20 i Keseljević s 19 poena su predvodile BiH, a kod Hrvatske koja u nedjelju igra za 15.mjesto protiv Srbije najefikasnija je bila Mandić s 18 poena, a Nika Muhl i Mia Vukšić su dodale po 12.