U Zadru i Baru... Juniori Cibone i Cedevite na turnirima ABA lige…

foto: Marin Sušić (hks-cbf.hr)

Juniorske U19 momčadi Cibone i Cedevite od četvrtka do nedjelje nastupaju na polufinalnim turnirima ABA lige u Zadru i Baru. Na turniru u Zadru nalazi se 6 klubova, a u Baru 5. Dva najbolja nakon pet kola sa svakog turnira izboriti će završni turnir.

Cibona će igrati na turniru u Zadru gdje će pored domaćina još nastupiti Partizan i C.Zvezda (Beograd), Budućnost Voli iz Podgorice i Petrol Olimpija ”Mislim da je naš turnir po kvaliteti klubova jači nego u Baru. Tu su Partizan i C.Zvezda za koje ne moramo posebno naglašavati kakav pogon imaju. Budućnost iz godine u godinu ima sve bolje selekcije, a uz Olimpiju tu je i domaćin Zadar koji će sigurno igrati važnu ulogu. Od ovih klubova mi smo samo s Olimpijom igrali na turniru u Zadru prije dva mjeseca ali i tu nisu ni oni ni mi bili kompletni. Što se tiče našeg sastava pod upitnikom je nastup Lovre Gnjdića koji nije trenirao zadnja dva tjedna zbog ozljede leđa. Roko Prkačin nam se priključio u ponedjeljak i sigurno će nam trebati vremena da se uigramo. Nemamo rezultatski imperativ, već samo želju da se pokažemo u što boljem svijetlu. Ovaj turnir će biti veliko iskustvo za moju momčad i mene s obzirom na rejting klubova s kojima igramo. Ono što je činjenica jest da svi igramo pet utakmica u četiri dana i tu će trebati momčad dobro pripremiti i fizički i psihički. Sigurno je da će teško sve momčadi igrati toliki broj utakmica s malim fondom igrača i tu će biti potrebno dobro balansirati’‘..kaže Ivan Juran, trener Cibone koji je rođeni Zadranin ”Lijepo će biti voditi takav klub kao što je Cibona u Zadru, ali ja sam profesionalac i gledam samo svoju momčad i kako da što bolje izgledamo na parketu”.

Ivan Juran (foto: Zadarski list)

Cibosi turnir otvaraju u četvrtak utakmicom protiv Petrol Olimpije (18h), a u petak ih očekuju susreti protiv Budućnosti (11.45) i Zadra (20.15).

Cedevita će u Baru (Crna Gora) tražiti prolaz na završni turnir, a pored domaćina Mornara još će igrati Igokea, Krka i Mega Bemax. Zagrepčani turnir otvaraju u četvrtak protiv Mege Bemax (18.00), a u petak im slijedi susret protiv Mornara (20.15)