Iza Vučića 24.izdanje ”Enbea ljetnog kampa”…

Iza škole košarke Vučići su dva tjedna poznatog ljetnog košarkaškog kampa koji je pod imenom ”Enbea kamp 2020” doživio svoje 24.izdanje. Više o kampu u Zatonu kraj Zadra na kojem je sudjelovalo 50-etak polaznika kazao nam je direktor ŠK Vučići Šime Kumanović

”Istinski smo ponosni na nastavak ovog tradicionalnog kampa, a posebno na činjenicu da smo ga održali u vrijeme mjera zaštite od koronavirusa. Bilo je krajnje vrijeme nastaviti s radom na razvoju individualnih vještina i razumijevanju igre početnika, srednjih i naprednih košarkašica i košarkaša, dobnog uzrasta od 6 do 16 godina a sve potrebne uvjete za ostvarenje ciljeva kampa imali smo u luksuznom apartmanskom naselju Zaton Holiday Resort kod Zadra. Djeca su bila smještena u moderno namještenim i klimatiziranim apartmanima s tri zvjezdice uz mogućnost korištenja WI-FI internetske veze, hranila su se u self- service restoranu i tako svakog dana iz vrlo bogate ponude obroka i namirnica, mogla odabrati jela koja obožavaju.”

Kamp su pohodili i poznati košarkaški treneri ”Program je bio sastavljen u prosjeku od 4 sata košarke dnevno a maksimalno do 5 sati u idealnim uvjetima za treniranje na plastičnoj preventivnoj podlozi, na zraku s mirisom mediteranskog bilja. Na prijepodnevnim treninzima radili smo od 1,5 do 2 sata s djecom na usvajanju i usavršavanju elemenata tehnike košarkaške igre, poslijepodne su bili kraći treninzi individualne taktike igre s primjenom elemenata tehnike u igri a u večernjim satima, svi sudionici kampa mogli su uživati u igri na dva ili jedan koš. Igrali su se turniri u igri 2 na 2 ili 3 na 3 na jedan koš kao i utakmice 4 na 4 ili 5 na 5 na dva koša, kao i niz natjecanja u elementima košarkaške igre, šutiranju, vođenju, dodavanju. Program košarke vodili su stručno osposobljeni treneri s iskustvom rada s djecom i mladeži iz košarkaškog kluba Vučići a u svakoj od dvije smjene kampa sudjelovao je po jedan košarkaški stručnjak izvan kluba. U prvoj smjeni od 28.06. do 04.07., gostovao je magistar Tonči Mašina a u drugoj smjeni od 04.07. do 10.07., jedan od naših najboljih trenera košarke, profesor Danijel Jusup, ovosezonski osvajač Kupa Krešimira Ćosića sa ekipom KK Zadar. Djeca su bila oduševljena i s pregršt pitanja „bombardirala“ goste.”