Franić ”Želimo imati najbolje trenere u radu s djecom”…

Jedan od klubova koji iznimno koristi ljetni period za usavršavanje igračkog kadra i rada s djecom je zasigurno Medveščak. Gotovo svakodnevno ih možete vidjeti u Maksimiru, na Sljemenu, vanjskim terenima u Kušlanovoj i Išću (Gračani), te dvorani na Jabukovcu kako maksimalno koriste prostor i vrijeme koje im je omogućeno nakon popuštanja mjera. Alfa i omega Medvjeda Hrvoje Franić izvjestio nas je o novim zanimljivostima iz kluba, a jedna od njih je svakako dolazak trenera Roberta Kovačeva koji je u Medveščak pristigao iz Dinama Zagreb, a prije toga je radio u Zagrebu, Cedeviti i Zrinjevcu.

”Mi smo se kao klub dominantno opredjelili za omladinski pogon, a seniorska ekipa nam je na nivou da u njoj mogu igrati naši ponajbolji juniori i kaadeti. To je trenutno Druga liga, a nadamo se za godinu ili dvije i Prva liga. Želimo imati kvalitetne trenere u svim kategorijama kako bismo djeci s našeg područja omogućili kontinuiran razvoj do trenutka kad prerastu trenutnu seniorsku ligu. Odlaskom Igora Brigljevića ostala je ogromna praznina u najmlađim kategorijama zbog čega smo ove godine imali problema s mlađim pretkadetima i selekcijom U12. Dovođenjem novih trenera vjerujemo da su ti problemi riješeni.”..kaže Franić naglašavajući kako će biti koncepiran rad u novoj sezoni

”Za organizaciju škola košarke, vođenje Mali Medo lige i U12 selekciju je zadužen Marin Mindoljević. Za U13 i dio Mali medo lige biti će zadužen Robert Kovačev. Pretkadete (dvije momčadi) i također dio Mali medo lige voditi će Martin Kuzmić i Tomislav Bučević. To je što se tiče najmlađih iako ćemo imati još jednog trenera za škole košarke, ali to još nismo definirali do kraja. Za starije selekcije su zaduženi Damir Miljković i Hrvoje Franić. S obzirom da su seniori  80% igrači iz juniora i kadeta to je jedna grupa, a kadeti su druga. Za sad ćemo to uglavnom zajedno odrađivati ono što se neće preklapati. Juniori i kadeti će također imati dvije momčadi u kojima će igrati igrači koji još nisu u prvom planu. Još smo u pregovorima s dvojicom trenera. Jedan za individualni dio, a jedan za neku selekciju ali trebamo još osigurati uvjete za njihovo dovođenje (termini i financije). Cij je napraviti omladinski pogon na najvišem mogućem nivou za djecu s ovog dijela grada i mislim da smo s ovim imenima jako dobro krenuli. Nadamo se dugoročnoj suradnji i svjesni smo da za tako nešto treneri moraju biti zadovoljni uvjetima rada”

Robert Kovačev novi trener mlađih kategorija Medveščaka

Sljedeći tjedan jedna grupa igrača treninge će odrađivati u Crikvenici gdje s tamošnjim klubom imaju odličnu suradnju.