Zenit slavio na domaćem parketu... Drugi poraz Cedevite u Top 16 fazi Eurokupa…

foto: eurocupbasketball.com

Cedevita je u drugom nastupu u Top 16 fazi Eurokupa upisala i drugi poraz. Na prvom od dva uzastopna gostovanja u Rusiji domaći Zenit je u St. Petersburgu slavio pobjedu 98:84. Zagrepčani su susret igrali bez prvog trenera Slavena Rimca koji je ostao u Zagrebu zbog bolesti, a ulogu prvog trenera preuzeo je asistent Teo Čizmić. Dobar početak Cedevite nudio je nadu u pozitivan rezultat je početkom druge četvrtine bilo + 8 (28:20). Domaćini se vraćaju preko Karaševa, Reynoldsa i Simonovića te dobijaju prvo poluvrijeme 48:44.  Nada je živjela do završnice treće četvrtine (67:62), a tada Karašev s tri uzastopne trice početkom četvrte četvrtine odvodi Zenit na +14 (78:64) što Cedevita nije uspijela ozbiljnije ugroziti do kraja susreta.

Kod Zenita Sergej Karašev je ubacio 19 poena, Marko Simonović 18, a Jalen Reynold 14. Zagrepčane je predvodio Jacob Pullen s 18, a Justin Cobbs je dodao 16.

“Mislim da smo imali stare probleme. U prve dvije četvrtine uzeli su nam 14 skokova u napadu i bili smo na četiri razlike. Kad smo koliko-toliko zatvorili skok u napadu, pokazalo se da smo malo previše žurili u napadu i onda smo se raspali. Išli smo više u individualnom smjeru, a ne u timskom, koji nas je krasio. Međutim, to se izgubi i ekipe će te kazniti. To su ekipe koje su iskusne, koje znaju igrati, s odličnim trenerom i one jednostavno kazne tvoje greške, a onda povratka nema.”..kazao je nakon susreta Teo Čizmić, a prenosi kkcedevita.hr

Standings provided by Sofascore LiveScore