Cibona zatražila odgodu starta HT Premijer lige…

foto: Cibona.com

Vikend pred nama označit će početak HT Premijer lige koja se u dvorane vraća nakon više od šest mjeseci. Cibonu u prvom kolu očekuje domaći susret sa Zabokom, a na današnjoj presici govorili su predsjednik kluba dr.Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović, trener Ivan Velić i novi sportski direktor Marin Rozić. Najviše vremena govorilo se o problemima s koronavirusom koji je obilježio pripremni dio Cibosa, pa je klub poslao zahtjev HKS-u za odgodom prva dva susreta Cibone sa Zabokom i Zadrom.

”Prvo vas želim pozdraviti i reći kako mi je nedostajao ovaj ‘šušur’ od  igrača, kluba i utakmica. Stvarno je ovo sve predugo trajalo i svi jedva čekamo da počnemo raditi ono zbog čega smo tu. U situaciji smo koja nosi jednu neizvjesnost i nove izazove. Nažalost je baš nas pogodilo da u nekim stvarima ‘probijamo led’, a tu mislim na ovu situaciju s COVID-om. Svi se trudimo, imamo dobre savjetnike, srećom imamo koga pitati i nadam se da ćemo se na najzdraviji mogući način vratiti na parket s onim što najbolje znamo raditi. Drago mi je što imamo pojačanje na mjestu sportskog direktora, da je Marin tu nekakvim prirodnim putem sjeo u tu ‘užarenu’ stolicu. Donijet će nam sigurno jednu širinu i snagu, on je u klubu proveo jako puno, prošao toliko igrača i trenera, tako da će nam njegove veze i poznanstva pomoći kod dovođenja igrača.”..kazao je direktor Čavlović na čije riječi se nadodao trener Velić

”Mi smo sretni sa svakim odrađenim treningom, svakim danom što smo skupa i rekao sam i igračima da nam je najbitnije da smo zdravi, da dobro treniramo i da svaki dan iskoristimo za dobar trening i to je u ovom trenutku najvažnije. Ako ne bude zdravstvenih problema i sezona krene normalno, vjerujem da ćemo rasti kao tim i sigurno biti u borbi za osvajanje domaćih trofeja, a što se tiče ABA lige mladi igrači će steći dodatno iskustvo i kroz godinu, dvije ili tri, imati značajnu ulogu u ABA ligi. Najvažnije je da smo zdravi, da dobro treniramo i da iskoristimo svaki dan za napredak.”

Medijima se obratio i Marin Rozić koji je nakon zaključenja bogate igračke karijere u Ciboni ostao u klubu na mjestu spotskog direktora ”Ja sam zadnje dvije sezone bio uključen u procese koji su se događali u klubu tako da mi ovo nije u potpunosti nova funkcija. Ipak, jedan novi početak. Navikavam se i nadam se da će sve biti u redu. Već dugo sam tu, poznajemo se svi tako da vjerujem da će sve to dobro izgledati. Otkad je došao trener Velić postoji ta ideja da od Cibone stvorimo zdravu sredinu gdje će svaki mladi igrač, pa i oni koji nisu više tako mladi, težiti ka tome da dođu tu. Prijelazni rok nam je dao naznaku da smo napravili jedan veliki posao. Doveli smo 2 igrača koji su bili ‘vruća roba’ na tržištu i koji su mogli birati destinacije u Hrvatskoj i šire. Međutim, njihov je prvi izbor bio Cibona i zadovoljan sam i ponosan zbog te činjenice, a siguran i svi mi ovdje zajedno. Pratili ste svi kako je to izgledalo. Imamo 3 mlada igrača od kojih očekujemo velike stvari i koji su budućnost kluba i hrvatske košarke. Također, imamo još mladih igrača od kojih ćemo isto sigurno dobiti velike stvari. Nadam se dobroj i uspješnoj sezoni i da napokon sve ovo krene.”

Predsjednik Bušić je naglasio kako je klub zatražio odgodu početka HT Premijer lige zbog navedenih problema ”Poslali smo kompletnu medicinsku dokumentaciju koja je išla prekjučer na HKS. Slat ćemo i dalje dokumentaciju koju budemo dobivali jer neki igrači još uvijek nisu dobili negativan nalaz na COVID-19. Ovim bi se putem zahvalio našim kolegama iz Zaboka i Zadra koji su nas podržali u toj odluci, pokazali su se kao pravi sportski prijatelji u ovoj situaciji. Zahvalio bi se i ljudima iz Saveza, Stojku i Joki Vrankoviću koji se trude da nađemo zajedničko rješenje.”...prenosi cibona.com