Cibona dvokorakom u polufinale…

U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige Cibona je slavila uvjerljivu pobjedu u Dubravi kod Furnira 110:68 i plasirala se u polufinale gdje je čeka bolji iz dvoboja Cedevita Junior – Gorica. U sjajnoj atmosferi pred više od 1000 gledatelja Furnir je živio samo prvu četvrtinu (15:21), a Cibona je sve dvojbe riješila u prvih pet minuta druge četvrtine kada je napravila seriju 20:0. Vukovi su u drugoj četvrtini ubacili devet trica i na odmoru imali +30 (56:26). U nastavku je susret ponudio revijalni karakter u kojem se se istaknuli mladi igrači Mihael Kos i Bojan Tišma kod Furnira, te Luka Krajnović kod Cibone.

”Zahvaljujem se Furniru na prijemu. Bilo je lijepo igrati pred velikim brojem gledatelja i moram reći da sam oduševljen tom činjenicom. Mi smo željeli odigrati ozbiljnu utakmicu kao pripremu za polufinale. Čestitam Furniru na rezultatima, a mi idemo korak po korak dalje”..kazao je Gašper Okorn, trener Cibone.

”U prvoj četvrtini smo imali neke svoje šanse kada smo i poveli. Cibona je večeras odigrala super utakmicu pripremajući se za polufinale. Imali su odičan šut, a mi smo bili emotivno prazni i nismo bili na nivou na kojem smo trebali biti. Nemam što zamjeriti svojim igračima. Dali su maksimum ove sezone i odradili veliki posao. Čestitam svim igračima, svom stožeru i cijelom klubu što smo ovu sezonu s tri puta manjim proračunom od svih klubova izvukli ovu sezonu. Hvala gledateljima koji su ispunili dvoranu u posljednje dvije utakmice i neka to bude zalog da još bolji Furnir iduće sezone”…kazao je Jeronimo Šarin, trener Furnira.

Cibona je ubacila 19 trica iz 37 pokušaja, a po 13 poena su ubacili Ivan Majcunić, Mateo Drežnjak i Danko Branković (10sk). Lovro Gnjidić je dodao 12, a Jose Vildoza i Nathan Reuvers po 10. Kod Furnira Kenan Karahodžić je ubacio 12, Duje Rađa i Kos po 11, a Filip Bjelanović 10.

Košarkaši Furnira sa Filipom Hrgovićem…

Prvu loptu na susretu podbacio je Filip Hrgović, a nakon susreta obje momčadi su se slikale sa djecom iz Ukrajine koja borave u Dubravi. Furnir je završio najuspješniju sezonu u posljednjih 14 godina, a Cibona nastavlja svoj put prema naslovu prvaka Hrvatske.

Furnir i Cibona s djecom iz Ukrajine i OŠ Žuti Brijeg