Bosco i Rudeš za prvu pobjedu, težak ispit za Cedevitu Junior…

U 3.kolu Prve muške lige u subotu će se od 17 sati u Zagrebu sastati Bosco – Rudeš (Trnsko) i Cedevita Junior – Jazine Arbanasi (Dom košarke Cedevita).

Bosco i Rudeš nisu uspijeli slaviti u prva dva kola pa će ovaj susret jednoj od momčadi donijeti pobjedu za željeni iskorak prema gornjem dijelu tablice ” Sigurno da smo očekivali barem jednu pobjedu, ako ne i obje. Već sam naglašavao da je ekipa nova kao i ja na poziciji trenera. Treba nam vremena da dobijemo kemiju između starijih i mlađih igrača i već ovaj tjedan smo na treninzima radili dobro i pokušali ispravljati pogreške iz prva dva susreta. Imamo svoj cilj i ja vjerujem da s ovom utakmicom počinju dolaziti i rezultati. Rudeš je također očekivao neku pobjedu  i sigurno da će i oni imati veliki motiv. Liga je toliko izjednačena da se može sve očekivati’‘..kaže trener Bosca Srđan Helbich.

”Nismo očekivali da će ovaj naš međusobni susret biti borba za prvu pobjedu, ali tako je ispalo. Poznamo se dobro, a igrali smo i međusobno na turniru u Dubravi. Njihove i naše visoke ambicije ove sezone biti će na iskušenju u ovom susretu. Sigurno je da oni imaju veći pritisak s obzirom da se žele vratiti u HT Premijer ligu, a mi opet želimo pokazati da su dva startna poraza iza nas u smislu načina na koji smo pristupili tim utakmicama i kako smo ih odigrali.”..dodat će trener Rudeša Milan Ličina.

Cedevita Junior će ugostiti favorizirane Jazine Arbanase iz Zadra, a otežavajuća okolnost treneru Marku Trniniću su ozljede Buovca, Žužula i Brzovića “Iako imamo problema sa ozljedama cijeli tjedan smo dobro trenirali. Jazine imaju vjerojatno najjači roster u ovoj ligi, izuzetno su kvalitetni, sa iskustvom u kojem su neki igrači igrali HT Premijer ligu. Morat ćemo biti na našem maksimumu želimo li pobjedu. Fokusirat ćemo se da im smanjimo postotak šuta za tri poena a kroz tranziciju i lake koševe probati slaviti. Situacija sa ozlijeđenima nije dobra i sigurno nećemo nastupiti kompletni”..kaže Trninić, a prenosi Cedevita Junior

Prva liga, 3. kolo

19.10.2019. 17:00Bosco Zagreb - Dinamo Zagreb (SD Trnsko)
19.10.2019. 17:00Cedevita Junior - KK Jazine Arbanasi (Dom košarke Cedevita)
19.10.2019. 18:00Samobor - KK Dubrovnik
19.10.2019. 18:30KK Pula 1981 - Omiš Čagalj Tours
20.10.2019. 16:00AKK Universitas - KK Ribola Kaštela
20.10.2019. 18:00Zagreb - Sesvete (SD Trnsko)