ZAGREBAČKI KLUBOVI CILJAJU VRH... B LIGA: UOČI POČETKA SEZONE…

U subotu će startati nova sezona u B ligi Centar u kojoj će nastupiti deset klubova, odnosno dva manje nego prošle sezone. Podsjetimo da su od prošlosezonskih sudionika Agrodalm i Fortuna izborili A-2 ligu, Ivanić i Jaska više nisu članovi ove lige, a Auctor je postao dio Zrinjevca 1937. Fuzioniranje (spajanje) klubova napravili su i novi B ligaš FER te Univers koji će u novoj sezoni nastupati kao Univers FER, a novi članovi pristigli iz C lige su Labrada i Otočac, te Medveščak koji je napustio A-2 ligu.

Zagrebački klubovi Medveščak, Podsused, Univers FER i Zrinjevac 1937 s velikim mabicijama ulaze u novu sezonu, a razmišljanja trenera Medveščaka Hrvoja Franića ste mogli pročitati prije dvadesetak dana. Danas donosimo očekivanja trenera Podsuseda, Univers FER-a i Zrinjevca 1937 uoči početka sezone.

Podsused će s novim trenerom Ivanom Vukojom u novu sezonu koji je na klupi naslijedio Mladena Cetinju. Vukoja je završio igračku karijeru, a kroz mlađe kategorije kluba već je počeo graditi trenersku ” Pripreme smo započeli 22. kolovoza i možemo biti zadovoljni odrađenim dijelom. Ekipa nije doživjela velike promjene jer je uz moj prestanak igranja klub napustio samo Siniša Brčina. Pristigao nam je Igor Kralj iz Zapada, te Hrvoje Kanceljak. Cilj nam je biti u vrhu tablice, odnosno među prva dva mjesta. Kao glavne konkurente izdvajam zagrebačke klubove, a nas u prvom kolu očekuje gostovanje u Ogulinu koji će nam uz nezgodan termin (subota, 21.20) biti težak suparnik. Ali ukoliko želimo biti u vrhu moramo pobjediti”..naglasio je Vukoja koji nije zaboravio ni juniore svog kluba koji su izborili I. ligu ” To nas posebno veseli i želja nam je da i njima otvorimo što više protora u novoj sezoni’‘.

Ivan Vukoja će u novoj sezoni voditi seniore Podsuseda (foto:kk-podsused.hr)

Ivan Vukoja će u novoj sezoni voditi seniore Podsuseda (foto:kk-podsused.hr)

Univers FER će u novoj sezoni s klupe voditi Marko Bošnjak i Marin Grmača, a većinu ekipe čine igrači FER-a koji su prošle sezone iz C lige stigli u B ligu. ” Idemo iz utakmice u utakmicu, a trebat će nam nekoliko utakmica da vidimo našu pravu snagu. Uglavnom želja nam je biti u vrhu tablice ako se ukaže prilika. Izdvojio bi zagrebačke klubove Medveščak i Zrinjevac 1937 koji imaju visoke ambicije. Na startu gostujemo kod Labrade i nadamo se da bi mogli pobjedom krenuti u sezonu”…ističe Bošnjak čija će momčad i ove sezone svoje domaće utakmice igrati u SC Univers na ZV.

Želju da vrati nekadašnji Zrinjevac na košarkašku kartu Zagreba i Hrvatske ima Srećko Medvedec koji će u novoj sezoni voditi Zrinjevac 1937 kao nasljednik Zrinjevca koji je ugašen prije nekoliko sezona. ” Imamo gotovo novu momčad za ovu sezonu u kojoj imamo velike ambicije. Praktički je sedamdeset posto nova ekipa, nego što je to bio Auctor prošle sezone. Očekujemo borbu za vrh tablice iako će liga biti vrlo zanimljiva i gdje će svaka utakmica biti na određeni način zahtjevna. Mislim da uz ove zagrebačke ekipe koje spadaju u gornji dom i ekipe iz tzv. donjeg doma će moći pomrsiti račune. Naša želja je da kroz rad s mladima vratimo Zrinjevcu nekadašnji sjaj, a tome u prilog ide i plasman juniora u I. ligu gdje se potajno nadamo da bi se mogli boriti za peto mjesto koje vodi na Prvenstvo Hrvatske”..naglasio je Medvedec čija će glavna uzdanica u novoj sezoni zasigurno biti Danijel Papak (30) jedan od najboljih strijelaca lige.

Srećko Medvedec

Srećko Medvedec

Treća Liga - Centar, 1. kolo

15.10.2016. 17:20Dugo Selo - Medveščak (OŠ Ivan Benković)
15.10.2016. 19:20Zrinjevac 1937 - Petrinja (SD ZV, paviljon 25)
15.10.2016. 21:20Ogulin - Podsused (ŠSD Ogulin)
16.10.2016. 14:00Otočac - Sisak (SD Otočac)
16.10.2016. 20:30Labrada - Univers Bosco (SD ZV, paviljon 25)