POBJEDE U PRIPREMNIM SUSRETIMA... ZAPRUĐE ŽELI U VRH LIGE…

S puno optimizma početak nove sezone dočekuje Zapruđe, klub koji će drugu sezonu zaredom igrati u drugoligaškom društvu. Ambiciozna uprava koja se već pokazala kroz posljednje tri sezone i ove godine želi napraviti novi iskorak kako bi klub stigao u vrh ili na sami vrh lige. Dovedena su tri kvalitetna pojačanja u liku Petra Babića, Svena Smajlagića i Alena Trepalovca, vratili su se Kristijan Joksimović i Hrvoje Sertić, a jaki adut će biti i ”zaštićeni” igrač u vidu Matea Habazina koji će igrati za  juniore Zagreba.

Na klupi će biti i novi trener Siniša Mesić kojem će asistirati igrač/trener Dario Livajić koji u klubu vodi kadetsku selekciju.

Krenuli smo s pripremama još 17.kolovoza vjerujući da će sezona potrajati do svibnja slijedeće godine. Vrhunski odrađujemo pripreme što su pokazale i pripremne utakmice. Na treningu se napravila odlična ”kemija” mladosti i iskustva. Imamo pet igrača s iskustvom A 1 lige, a praktički ostali su svi nositelji igre (Stanić, Milatić, Knežević) iz prošle sezone, osim Perića koji je otišao u Rudeš.”…kazat će Mesić naglašavajući kvalitetu Zapruđa u tzv. ”zaštićenom ” godištu.

Mateo Habazin je jedan od najboljih juniora u Hrvatskoj, a želja nam je da se pojačamo Ivanom Medvedom i Petrom Ogrizovićem u ulozi zaštićenog igrača. Nama je i ove godine prioritet rad s mladima, pa se možemo pohvaliti kako imamo dvije kadetske selekcije”.

Pojačanja Zaprudja (Trepalovac, Babić, Smajlagić)

Mnogi će se zapitati jeli realno da Babić, Smajlagić i Trepalovac nose dres Zapruđa cijelu sezonu, ili samo do poziva za boljim ugovorom izvan Zagreba ” Naša velika želja ja da svi ostanu s nama, i na tom tragu su napravljene već neke konkretne stvari od strane naše uprave. Prioritet nam je biti u vrhu lige i nadamo se da ćemo uz jedan kvalitetan rad to postići. Kao najbolje klubove u ligi vidim Hermes Analiticu koja je godinama u vrhu, a prema rezultatima u pripremama tu su još Bosco, Samobor, VERN i Dubrava”..kazat će Masić na kraju razgovora.

Zapruđe će sezonu otvoriti u nedjelju domaćim susretom (Dom košarke Cedevita, 16h) protiv Bosca.

Košarkaški kamp Novalja