KUP K. ĆOSIĆA: MEDVEŠČAK - DUBRAVA UTORAK U ZAGREBU: GRADSKI DERBI…

Utorak u Zagrebu definitivo će obilježiti prvi ovosezonski gradski derbi Cedevite i Cibone u sklopu 3.kola ABA lige. Ubrzani ritam doveo nas je već do trećeg kola uoči kojeg Cedevita ima dvije, a Cibona jednu pobjedu.

Obje momčadi su se u nedjelju navečer osladile pobjedama. Cibona je svladala slovenski Tajfun, a Cedevita slavila u Crnoj Gori kod Sutjeske u Nikšiću.

“Cibona je uvijek Cibona, naročito u utakmicama protiv Cedevite. I jedni i drugi ulazimo maksimalno motivirani. Sigurno ni oni ni mi nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo za tu utakmicu. Oni su igrali sinoć, s tim da smo mi imali još putovanje. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti.”..kazao je trener Cedevite Veljko Mršić po dolasku iz Nikšića.

S druge strane trener Cibone Slaven Rimac nije bio zadovoljan igrom svojih igrača protiv Tajfuna, a uoči susreta s Cedevitom kaže ” Zna se da je Cedevita favorit ABA lige. Mi nismo u dobrom stanju, al pokušat ćemo se predstavit u najboljem svijetlu. Sigurno se nećemo predavat. Ako ćemo biti agresivni u startu i ne dozvolit im tu njihovu tranziciju, bit ćemo u poziciji da ostvarimo dobar rezultat”

Susret u dvorani II Doma sportova igra se od 19.00 sati.

Pola sata kasnije u Domu košarke Cedevita Medveščak i Dubrava odigrat će susret polufinale Kupa Krešimira Ćosića, regije centar.