Trnsko će iznjedriti nove kadetske prvake Hrvatske…

foto: KK Cedevita Junior

Sutra (četvrtak) u SD Boško Božić Pepsi starta završni turnir PH za kadete. Nakon prošlogodišnjeg naslova Bosca u istoj dvorani ove godine završnicu su izborila dva zagrebačka (Cibona, Cedevita Junior) i dva zadarska (Zadar, Sonik Puntamika) kluba koji će kroz dvodnevno nadmetanje iznjedriti novog prvaka Hrvatske. Uoči završnice razgovarali smo s trenerima koji se slažu da nas očekuje vrlo zanimljiva završnica što je pokazala i Jedinstvena liga koja je završila prije nekoliko dana. U polufinalnim susretima igraju Cibona – Sonik Puntamika i Zadar – Cedevita Junior.

”Jedinstvena liga je pokazala veliku izjednačenost što očekujemo i na ovoj završnici. U polufinalu nas očekuje Sonik Puntamika s kojom smo odigrali dvije utakmice u Jedintvenoj ligi. Vrlo agresivna atipična momčad sa odličnim Davidom Pavinom. Dva puta su slavili protiv Zadra što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Svaka utakmica je nova priča i moja momčad spremno ulazi u ovu završnicu s ciljem koji imaju svi klubovi, a to je naslov prvaka Hrvatske. Igramo u Zagrebu što je naša prednost i kroz dobru igru vjerujem da će doći i pobjeda za plasman u finale”…kaže Ivan Juran, trener Cibone.

”Mi nismo favoriti, ali to nas motivira da damo svoj maksimum jer vjerujem da će se nešto i nas pitati na ovoj završnici. Nažalost nismo kompletni jer nema Šimuna Lončara, a Ante Čakarun je tek počeo trenirati nakon duže pauze. Pred nama su dvije utakmice i pobijedit će onaj tko bude u boljoj formi. Što se tiče Davida Pavina njegova napadačka uloga nije vezana samo za poene već on boljima čini sve naše igrače, a isto tako naši igrači Davida čine boljim. Idemo hrabro u susret s Cibonom s kojom smo uz pobjedu u Zadru jako dobro igrali i u Zagrebu kada nije bilo Pavina u sastavu”…kaže Jakov Borčić, trener Sonik Puntamike.

Četvrtak, 26.05.2022.

18.00  CIBONA – SONIK PUNTAMIKA (polufinale)
20,00  ZADAR – CEDEVITA JUNIOR (polufinale)

Petak, 27.05.2022.godine

15.30  UTAKMICA ZA 3.MJESTO
17,30  UTAKMICA ZA 1.MJESTO

”Mi nemamo rezultatski imperativ već prije svega želju da poneki igrač izbori dres seniorske momčadi, ali i reprezentacije Hrvatske. Ovo je prilika za nastavak jednog kontinuiranog rada. Uz dobar rad dolazi i rezultat, a treba reći da je pola naše momčadi ulazno kadetsko godište što je prilika da stjecanje novog iskustva. Iza nas je sezona u kojoj smo pored Županijske i Jedinstvene lige igrali EYB Ligu sa osam odigranih utakmica i još jednim turnirom, a dio igrača je igrao i Drugu ligu za Pet bunara. Iako smo dobili Cedevitu Junior dva puta u posljednjih nekoliko mjeseci to nam neće ništa garantirati. Moramo na parketu pokazati da zaslužujemo finale”…kaže Mario Jeličić, trener Zadra.

foto: KK Zadar

”Čestitao bih svim klubovima koji su izborili završnicu. Ovo će biti prvi final four ovoj generaciji jer se nije igrača završnica prije dvije godine zbog Covid-a. Teško je bilo što prognozirati što je i pokazala Jedinstvena liga. U polufinalu igramo sa Zadrom koji je blagi favorit jer nas je dva puta dobio. Nemamo imperativ rezultata već želju da damo svoj maksimum kako fizički tako i mentalno. Ako tu uspijemo povezati onda će se želje mojih igrača ispuniti”…kazao je Nenad Kukić, trener Cedevite Junior.

Košarkaški kamp Novalja